ASUS și NVIDIA au anunțat un nou monitor ROG Swift cu refresh rate la 500 Hz. VIDEO

25.05.2022

Telefoanele și televizoarele abia de curând au primit ecrane cu refresh rate la 120 Hz, dar în zona de gaming pe PC, monitoarele au de mulți ani 240 sau chiar 360 Hz, care permit cea mai fluidă experiență de gaming de pe piață. NVIDIA și ASUS consideră însă că pentru un avantaj competitiv și mai mare, jucătorii vor putea beneficia și de pe urma unor ecrane mai rapide, anunțând la Computex primul monitor cu refresh rate și mai mare, modelul ROG Swift 500 Hz.

ROG Swift 500 Hz este un monitor dedicat gamerilor competitivi

Desigur, acesta este construit pentru a fi folosit în jocuri competitive precum Counter-Strike Global Offensive, Valorant sau League of Legends, care chiar pot fi și rulate de computerele de gaming de top la framerate-uri de 500 FPS pentru a justifica frecvența ridicată a monitorului.

De altfel, noul model ROG Swift 500 Hz nu este un monitor foarte impresionant, în rest. Acesta are o diagonală de 24” și rezoluție 1080p, caracteristici standard pentru zona de gaming competitiv de mulți ani. Monitorul este echipat cu tehnologia G-Sync, care integrează un mod eSports și asigură culori vibrante, pentru a identifica mai repede conținutul de pe ecran. Panelul folosit este unul de tip TN, deci nu ne putem aștepta la culori foarte naturale, sau la unghiuri de vizibilitate prea bune.

ROG Swift 500 hz 2

ROG Swift 500 Hz nu are încă o dată de lansare sau un preț stabilit, însă cu siguranță nu va fi ieftin. Cel mai probabil nici nu va fi produs în foarte multe unități, având în vedere că este dedicat unui public de nișă, dispus oricum să plătească extra pentru un mic avantaj competitiv. De altfel, nici nu există foarte multe PC-uri de gaming care să poată atinge framerate-uri de 500 FPS în jocuri, nici măcar în cele de tip eSports, care necesită cele mai puternice procesoare și plăci grafice de pe piață pentru astfel de performanță.

Poate că situația se va mai schimba în curând, după lansarea plăcilor grafice NVIDIA RTX 40, care se zvonește că vor putea dubla performanța din prezent de pe RTX 30.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult