Dell UP3017Q, un monitor cu ecran OLED de 30˝ şi rezoluţie Ultra HD (UPDATE)

11.01.2017
Dell UP3017Q, un monitor cu ecran OLED de 30˝ şi rezoluţie Ultra HD (UPDATE)

UPDATE: Prezentat cu mândrie la expoziţia CES 2016, monitorul cu preţ de 5000 dolari Dell UP3017Q Ultrasharp, echipat cu ecran 4K OLED de 30”, a fost retras ca urmare a unor probleme imposibil de rezolvat afectând calitatea imaginii.

Potrivit companiei producătoare, modelul încadrat la gama high-end nu s-a putut ridica la nivelul aşteptărilor pentru un monitor profesional, teste ulterioare evidenţiind deficienţe în ce priveşte calitatea imaginii. Reprezentanţii Dell nu au precizat natura exactă a problemei descoperite, însă ar putea fi vorba de o limitare hardware la nivelul panoului OLED, testat insuficient pentru folosirea cu un monitor având aceste caracteristici.


Recunoscute pentru culorile vibrante şi contrast de invidiat, ecranele OLED pătrund însă cu greu în sfera produselor de consum, costurile de fabricaţie ridicate limitând folosirea acestora în principal la dispozitive mobile şi televizoare high-end. Cu preţ încă piperat, dar totuşi abordabil, Dell UP3017Q  este un monitor pentru entuziaşti şi profesionişti dornici să experimenteze avantajele unui ecran OLED de ultimă generaţie.

Dell UP3017Q Ultrasharp 30

Prezentat la expoziţia CES 2016, Dell UP3017Q Ultrasharp 30 este calibrat din fabrică pentru o reproducere fidelă a nuanţelor de culoare şi livrat cu un suport ce permite ajustarea pe înălţime, înclinaţie şi rotirea în modul portret. În plus, sistemul de prindere VESA permite fixarea de perete pentru economisirea spaţiului pe birou, cât şi instalarea în configuraţii multi-monitor.

Opţiunile pentru conectivitate includ DisplayPort 1.2 DVI şi HDMI, un hub USB Type-C şi conector Thunderbolt pentru conectarea de periferice.

Aflat deja în producţie, monitorul Dell UP3017Q cu tehnologie OLED va putea fi comandat după data de 31 martie la preţul de 5000 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult