LG anunță Smart Monitor, un monitor 4K de PC cu funcții de Smart TV

24.10.2022
LG anunță Smart Monitor, un monitor 4K de PC cu funcții de Smart TV

Samsung și LG concurează pe multe segmente de piață, iar de-a lungul timpului, cele două companii sud coreene și-au „împrumutat” idei între ele, fără să se ascundă prea mult. LG continuă această rivalitate și pe piața de monitoare, anunțând noul LG Smart Monitor, o alternativă la monitorul inteligent de la Samsung, anunțat în urmă cu câțiva ani. Desigur, fiind vorba despre un ecran LG, acesta este echipat cu webOS în locul Tizen, dar în rest oferă capabilități similare: este un hibrid între un monitor și un televizor.

LG Smart Monitor ar putea fi util pentru cei care vor un televizor mic și un monitor mare de PC într-un singur pachet

LG Smart Monitor (32SQ780S) vine într-o singură dimensiune, cu diagonală de 31,5” și rezoluție 4K la 65 Hz, fiind prezentat drept un monitor de productivitate, dar și unul de entertainment. Acesta beneficiază de un hub USB-C pentru a oferi încărcare și posibilitatea de a atașa accesorii mai ușor la un laptop, printr-un singur cablu, în timp ce oferă și sistemul de operare webOS care rulează nativ pe monitor, pentru momente în care ai nevoie de un centru de entertainment.

Prin webOS poți accesa toate serviciile populare de streaming, fără a fi necesară pornirea unui computer separat, în timp ce poți face „cast” de pe alte dispozitive wireless direct pe monitor. Produsele Apple pot fi conectate la monitor și în mod wireless prin AirPlay 2, în timp ce monitorul este compatibil cu standardul HomeKit, pentru control din centrul de comandă Apple Home.

lg_smart_monitor_stand

LG Smart Monitor integrează și un braț de montură pe birou Ergo Stand, de culoare albă, similar cu cel pe care l-am văzut pe monitorul DualUp al companiei.

La capitolul conectivitate, LG integrează Bluetooth, care permite conectarea unei telecomenzi Magic Remote (care nu este inclusă în pachet), Wi-Fi, pentru conectare la internet și o selecție decentă de port-uri fizice. Avem de a face cu două port-uri HDMI (unul compatibil cu eARC), trei port-uri USB 2.0, Ethernet pentru conexiune fizică la internet și port USB-C cu capacitate de încărcare de 65W.

Acest model este ceva mai ieftin decât modelul M8 concurent de la Samsung, fiind anunțat la 499 dolari, însă încă nu a fost lansat oficial în magazine. De altfel, modelul LG nu este compatibil cu HDR și nu integrează software de productivitate, precum Microsoft Office, așa cum o face Samsung. Modelul M8 costă între 2.500 și 3.000 lei în România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult