LG Display, pe cale să dea undă verde monitoarelor OLED ieftine pentru PC-uri și laptopuri

08.10.2022
LG Display, pe cale să dea undă verde monitoarelor OLED ieftine pentru PC-uri și laptopuri

Potrivit surselor din industrie, LG Display este încrezător că tehnologia OLED este acum suficient de matură pentru a o putea concura pe cea LCD și sub aspectul prețurilor. Astfel, cel mai mare fabricant de ecrane OLED din lume este pe cale să-și diversifice portofoliul centrat până acum mai mult pe televizoare OLED din gama de lux, incluzând în ofertă și ecrane OLED cu diagonale mai mici și mai ieftine, destinate echipării monitoarelor pentru PC și sisteme laptop.

Deși, există deja pe piață și câteva modele de monitoare OLED pentru PC, oferta este limitată la soluții cu diagonală de peste 30 inch și televizoare OLED convertite „pe hârtie” în monitoare de gaming. Toate, cu prețuri prohibitive. În plus, cei care s-au aventurat cu astfel de produse au descoperit destul de repede și motivul pentru care producătorii de ecrane se feresc să ofere soluții OLED pentru PC. Spre deosebire de conținutul video redat de obicei pe TV, cel afișat pe monitorul unui PC este mult mai puțin dinamic, elemente statice precum dektop-ul Windows și interfața (HUD-ul) jocului preferat cauzând rapid apariția efectului de burn-in, lăsând „umbre” permanente pe ecranul OLED.  Manifestată suficient de timpuriu, această problemă poate duce la înlocuiri pe garanție foarte costisitoare pentru fabricant, adăugând la costurile de fabricație și așa mari.

Însă potrivit dezvăluite pe site-ul OLED-info.com, citând surse din sfera sectorului industrial din China, LG Display ar fi decis că compenseze pentru scăderea cererii de ecrane pentru televizoare concentrând eforturile pe fabricarea de ecrane OLED cu diagonale mai mici, adecvate pentru folosirea cu monitoare PC și sisteme laptop. Primul astfel de ecran, o soluție W-OLED cu diagonală 27 inch, va intra în producție de serie până la finalul luni octombrie, urmând să ajungă în echiparea unor monitoare PC pregătite pentru lansare în trimestrul Q1-2023. Totodată, LG pregătește și o soluție W-OLED de 32”, care să concureze la un preț mult mai competitiv soluțiile (J-OLED) de 31.5” întâlnite pe actuala generație de monitoare pentru gaming.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult