Monitoarele QD-OLED de la Alienware promit să seteze un nou standard în gaming

24.10.2023
Monitoarele QD-OLED de la Alienware promit să seteze un nou standard în gaming

Alienware a anunțat lansarea a două noi monitoare impresionante, ce vor fi disponibile din ianuarie 2024. Este vorba despre un monitor de 32 de inci QD-OLED cu rezoluție 4K și rată de reîmprospătare de 240Hz, respectiv un monitor de 27 de inci QD-OLED cu o rată de reîmprospătare uluitor de 360Hz.

Dezvăluirile vin în urma unor informații scurse anterior în luna octombrie despre planurile MSI pentru 2024, care prezentau pentru prima dată un panel QD-OLED de 32 de inci 4K 240Hz și un panel QD-OLED de 27 de inci 360Hz.

Alienware a oferit un scurt preview al acestor noi dispozitive într-un livestream pentru TwitchCon, reușind să creeze un val de entuziasm în rândul comunității de gaming.

Primul monitor, cu un ecran de 32 de inci și rezoluție 4K QD-OLED, se aliniază la standardele de top ale momentului, având o rată de reîmprospătare de 240Hz. Această caracteristică este deja întâlnită la modele similare anunțate de Dough Spectrum Black și Asus. Dacă Alienware utilizează același panel, se așteaptă ca monitorul să ofere aceeași rată de reîmprospătare de 240Hz.

Alienware ridică ștacheta!

Totuși, povestea cu celălalt monitor demonstrează faptul că este o inovație. Cu o rată de reîmprospătare de 360Hz, este primul monitor QD-OLED cu această caracteristică. Chiar dacă nu s-au furnizat detalii concrete despre rezoluția acestui monitor, există speculații că ar putea avea o rezoluție de 1440p, mai ales având în vedere că monitoarele 4K QD-OLED care vor fi lansate anul viitor vor avea o rată de reîmprospătare de 240Hz.

Această caracteristică de reîmprospătare rapidă va oferi jucătorilor o experiență de gaming fluidă și rapidă, care nu a fost încă întâlnită pe alte monitoare QD-OLED.

Cu aceste standarde, se așteaptă ca noile monitoare Alienware să ridice ștacheta în industria monitoarelor de gaming. Alienware și-a consolidat deja reputația cu modelul său anterior, Alienware 34 QD-OLED, care a fost lăudat ca fiind unul dintre cele mai bune monitoare de gaming disponibile.

Sursă: Flatpanel

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult