Philips Momentum 436M6VBPAB: primul monitor de gaming pentru console cu rezoluţie 4K şi HDR

26.04.2018
Philips Momentum 436M6VBPAB: primul monitor de gaming pentru console cu rezoluţie 4K şi HDR

Piaţa de display-uri dedicate jocurilor de console nu este încă foarte competitivă, doar câteva companii oferind astfel de produse în ultimii câţiva ani. MMD, compania care propduce monitoare şi televizoare sub brandul Philips a anunţat însă noua gamă de produse Philips Momentum, care va fi orientată către cei care se joacă pe console. Primul model, 436M6VBPAB, va fi lansat foarte curând şi promite un timp de răspuns mic, rezoluţie 4K şi compatibilitate cu standardul HDR10.

436M6VBPAB este un monitor cu diagonală de 43”, destul de mare pentru ceva ce poate fi pus pe un birou, însă totodată în gama de dimensiuni medii pentru un televizor de pus în sufragerie. Acesta este bazat pe un panou VA 8 bit + 2 bit FRC cu rezoluţie UHD (3.840 x 2.160 pixeli). Astfel, acesta poate să afişeze culori pe 8 biţi sau 10 biţi, beneficiind de întregul spectru de culoare BT.709 şi asigurând compatibilitate de  97,6% cu standardul DCI.P3. Aceste caracteristici alături de luminozitatea de 1.000 cd/m2 şi certificarea VESA HDR1000 asigură afişarea conţinutului HDR10 la calitatea la care a fost masterizat iniţial.

Până acum, monitorul pentru console de la Philips pare să fie doar un televizor cu HDR, însă există destule caracteristici interesante care îl recomandă în special pentru gaming. De exemplu, modul de funcţionare Low Input Lag şi tehnologia SmartRespons, alături de compatibilitatea cu tehnologia FreeSync 2 de la AMD, sugerează că avem de a face cu un monitor rapid, care conectat la dispozitive compatibile ar trebui să reducă latenţa între acţiunile de pe controller şi imaginile afişate, cât şi lipsa efectului de „tearing” pe consolele Xbox One şi pe PC-urile cu plăci video AMD. Nu în ultimul rând tehnologia SmartResponse asigură eliminarea efectului de „ghoasting” în spatele elementelor în mişcare, fiind echivalentă cu opţiunea „overdrive” pe care o regăsim la alte monitoare de gaming.

Fiind vorba despre un monitor de dimensiuni mari, cei de la MMD au decis să ofere şi o telecomandă pentru acesta, pentru control de la distanţă. 436M6VBPAB nu este un televizor, nefiind echipat cu un tuner digital sau analogic, însă distanţa de utilizare recomandată este de aproximativ un metru, deci probabil că nu ar fi tocmai confortabil să te ridici de pe scaun de fiecare dată când doreşti să schimbi sursa sau să creşti luminozitatea.

Şi că tot a venit vorba despre surse, Philips 436M6VBPAB beneficiază de un port HDMI 2.0, un port USB Type-C, un DisplayPort 1.2 şi un Mini DisplayPort, alături de un HUB USB 3.0. Sunetul este asigurat de două difuzoare de 7W, compatibile cu tehnologia DTS. Desigur, funcţii precum Picture-in-Picture şi Picture-by-Picture sunt integrate în software-ul monitorului, alături de HDMI-CEC, tehnologia care permite controlul dispozitivelor conectate prin telecomanda monitorului.

Primul monitor Philips Momentum, 436M6VBPAB, va debuta în România în luna mai şi va fi listat la raft la un preţ de 3.679 lei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult