Philips Two-in-One – conceptul premiat la Computex 2014

11.06.2014
Philips Two-in-One - conceptul premiat la Computex 2014

Cei ce lucrează cu calculatorul şi au nevoie de o suprafaţă de afişare cât mai mare au la ora actuală două opţiuni consacrate. Fie folosesc două sau mai multe monitoare, fie aleg un monitor cu rezoluţie foarte mare şi diagonală pe măsură. Cei de la TPV Technology, ce deţin brandul de monitoare Philips, au venit cu o soluţie foarte interesantă la Computex 2014. Monitorul Two-in-One, prezentat ca un concept, a primit premiul Gold Award în cadrul galei d&i Awards la târgul din Taiwan. În poziţia iniţială, avem impresia că modelul 19DP6QJNS este un monitor ultra wide cu diagonala de 32”. În realitate, pe un singur picior sunt fixate două monitoare de 19”. Ele pot fi rotite cu 22,5 grade în jurul laturii comune, pentru a oferi unghiul de vizibilitate perfect pentru utilizator.

Philips Two-in-One - două monitoare rabatabile pe un singur suport

Pentru a da impresia de ecran unitar, cele două panouri ale monitorului Two-in-One au o ramă foarte subţire, de 3,5 mm. Piciorul permite ajustarea pe înălţime, însă nu cred că este posibilă înclinarea faţă/spate. Panourile folosite vor fi de tip IPS şi ne aşteptăm să vedem o rezoluţie de (2×1280)x1024 sau x1080 pixeli. Fiecare panou va avea conectorii proprii, o soluţie cam simplistă pentru anul 2014. Astfel, cel din stângă oferă o intrare video DP şi una VGA, iar cel din dreapta vine cu o mufă HDMI cu MHL şi o mufă VGA.

Philips Two-in-One - un concept ce poate deveni realitate

Alte detalii despre monitor nu sunt cunoscute momentan. Producătorul l-a prezentat ca şi concept nefuncţional la Computex 2014, însă ne aşteptăm să-l vedem pe piaţă anul acesta. În comunicatul de presă este specificat faptul că monitorul Philips Two-in-One nu este încă disponibil în Europa. Preţul său ar trebui să fie mai mic decât al unui monitor ultra wide cu diagonală similară.

Philips Two-in-One - panourile au conectori individuali

Philips Two-in-One - suportul permite ajustarea pe înălţime

Urmărește Go4IT.ro pe Google News