Samsung anunță primele sale modele Smart Monitor: monitoare de PC cu interfață de Smart TV

17.11.2020
Samsung anunță primele sale modele Smart Monitor: monitoare de PC cu interfață de Smart TV

Samsung a anunțat primul său Smart Monitor, un monitor de computer care integrează componenta „smart” de pe televizoarele companiei. Acesta este dezvoltat pentru a răspunde cererii din piață din ultima perioadă. Din ce în ce mai multe persoane petrec mai mult timp la un birou de acasă, fie pentru muncă, educație sau divertisment, iar Samsung Smart Monitor ar trebui să fie soluția pentru toate aceste cazuri de utilizare.

Smart Monitor este un ecran de productivitate, educație și divertisment

La fel ca un televizor inteligent, Smart Monitor poate rula aplicații, însă diferența în cazul de față este că aceste aplicații pot fi chiar și cele de productivitate. De exemplu, poți afișa documente Microsoft 365 fără a-l conecta la un computer. Desigur, cei care au telefoane Samsung din gama high-end îl pot folosi pentru funcția DeX, care transformă telefonul într-un computer desktop. Dar monitorul poate fi folosit și cu alte smartphone-uri și dispozitive.

De exemplu, folosind Tap View, poți trimite conținutul de pe un telefon direct pe ecranul său, în timp ce App Casting poate transmite interfața aplicațiilor pe întregul ecran. În cele din urmă, cei care au dispozitive Apple, pot folosi AirPlay 2 pentru redarea de conținut pe Samsung Smart Monitor.

Interfața Smart Hub (Tizen 5.5) oferă acces la cele mai populare aplicații de streaming video precum Netflix, HBO sau YouTube, iar totul poate fi controlat și printr-o telecomandă, la fel ca în cazul unui televizor. Cei care preferă comenzi vocale, au la dispoziție și integrare cu Bixby.

La capitolul detalii tehnice, Samsung oferă aceleași funcționalități, în două variante. Pe de-o parte avem modelul Smart Monitor M7, care are un panel 4K și este livrat în variantă de 32”. Pe de altă parte avem modelul M5, cu rezoluție Full HD, dar care este livrat în variante de 32 și 27”. Toate variantele beneficiază port-uri USB, Wi-Fi și Bluetooth 4.2, cât și difuzoare stereo. Modelul M7 integrează și un port USB Type-C care poate alimenta laptop-uri de până la 65W.

Samsung spune că aceste monitoare pot afișa și conținut în format HDR10, însă luminozitatea de 250 cd/m2 sugerează că nu va oferi o experiență HDR cu luminozitate înaltă.

Samsung nu a anunțat prețuri, însă modelul M5 ar trebui să fie disponibil în noiembrie, pe când varianta Smart Monitor M7 ar trebui să apară abia în decembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult