Samsung lansează primul monitor pentru gaming cu rezoluție 4K și 240Hz

27.06.2022
Samsung lansează primul monitor pentru gaming cu rezoluție 4K și 240Hz

Odyssey Neo G8 este cel mai rapid monitor 4K din lume, capabil să funcționeze cu o rată de refresh la 240Hz, atinsă până recent doar cu compromisul acceptării unei rezoluții 2K.

Deși pare suportabil, prețul de 1154 dolari este valabil doar pentru piața locală din Coreea de Sud, singura în care acest monitor este disponibil, deocamdată, prin comandă directă de pe site-ul Samsung.com și câteva magazine online.

Așa cum se cuvine pentru un monitor 4K, Odyssey Neo G8 vine cu o diagonală respectabilă de 32 inch, permițând viitorilor utilizatori să se bucure pe deplin de detaliile prezente în imagine, simultan maximizând beneficiile folosirii unei rate de împrospătare a imaginii atât de înaltă.

Susținând timpul de refresh enunțat în lista cu specificații, panoul LCD selectat de Samsung promite și un timp de răspuns de numai 1 ms GtG (la tranzițiile grey-to-grey), comparabil ecranelor cu tehnologe TN. Doar că în cazul de față vorbim despre un panoul LCD de calitate superioară (tehnologie nespecificată), compatibil HDR și capabil să atingă o luminozitate impresionantă, de până la 2000 nits prin folosirea unei surse de lumină Mini-LED. Cel mai probabil este vorba de vârful atins la iluminarea selectivă a imaginii prin procedeul Local Dimming și nu luminarea simultană a întregului ecran. Tot procedeului Local Dimming controlabil în 4096 de pași este atribuită și rata de contrast de 1,000,000:1, așteptată mai degrabă de la ecranele cu tehnologie OLED.

Lista dotărilor este completată cu tehnologiile AMD FreeSynch Premium Pro și CoreSync, cea din urmă asigurând calibrarea automată a culorilor în funcție de specificul conținutului afișat pe ecran. Opțiunile de conectare inclus două porturi HDMI 2.1 și un DisplayPort 1.4. În ciuda dimensiunii apreciabile, Odyssey Neo G8 vine cu un picior de susținere care permite pivotarea ecranului în modul portret.

Deocamdată, Samsung nu confirmă disponibilitatea noului monitor pentru piețele internaționale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult