Samsung pregăteşte ecrane 11K pentru dispozitive mobile şi ochelari VR

13.07.2015
Samsung pregăteşte ecrane 11K pentru dispozitive mobile şi ochelari VR

Chiar dacă majoritatea utilizatorilor sesizează doar cu dificultate diferenţa de claritate între ecranul unui smartphone Full HD şi altul mai performant de tip QHD (2K), producătorii de ecrane consideră că încă este loc de mai bine, promiţând deja ecrane 4K pentru dispozitive smartphone. Samsung Display duce însă lucrurile şi mai departe, promiţând un ecran pentru dispozitive mobile cu rezoluţie 11K, capabil să redea imagini de patru ori mai clare decât un ecran 4K cu diagonală similară.

Samsung pregăteşte ecrane 11K pentru dispozitive mobile şi ochelari VR

Noul ecran ar urma să aibă o densitate la afişare de 2250 ppi, mult peste cei aproximativ 500 ppi oferiţi pe unele modele smartphone high-end din actuala generaţie. Deşi pare ridicolă, îngrămădirea pe ecranul unui smartphone a de până la patru ori mai mulţi pixeli decât sunt prezenţi pe ecranul unui televizor 4K are totuşi o utilitate practică. Potrivit Samsung, noile ecrane 11K vor fi de tip 3D, capabile să redea imagini stereoscopice pe care utilizatorii le pot urmări fără a avea nevoie de ochelari speciali. Spre deosebire de alte implementări folosite fără prea mult succes în anii anteriori, noul ecran 11K va putea reda imagini 3D fără pierderi de claritate sesizabile.

Având în vedere calităţile sale, noul ecran ar putea ajunge şi în componenţa ochelarilor VR, îmbunătăţind considerabil rezoluţia video şi eliminând efectul de pixelare, în prezent sesizabil chiar şi cu cele mai bune ecrane QHD instalate pe ochelarii Oculus Rift.

Potrivit Samsung, noul ecran va fi disponibil la stadiu de prototip până la începutul anului 2018.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult