Sharp demonstrează un monitor de 27” cu rezoluţie 8K HDR şi rată de refresh la 120 Hz

07.10.2016
Sharp demonstrează un monitor de 27” cu rezoluţie 8K HDR şi rată de refresh la 120 Hz

Aruncând o privire la ofertele din magazine am putea crede că monitoarele 4K UHD cu rată de actualizare a imaginii la 60Hz sunt tot ce putem spera mai bun cu tehnologiile actuale. Sharp dovedeşte însă contrariul, aducând la expoziţia CEATEC din Japonia prototipul unui monitor cu totul deosebit.

Folosind o densitate de afişare de 326 ppi, ecranul produs de Sharp poate reda imagini la un nivel de claritate comparabil unui telefon iPhone, însă pe o suprafaţă cu diagonala de 27”. Monitorul aflat la stadiu de prototip vine într-o carcasă ceva mai voluminoasă decât suntem obişnuiţi, amintind de designul televizoarelor cu plasmă de acum câţiva ani.

Comparat rezoluţiei 4K folosită cu actuala generaţie de monitoare şi televizoare, ecranul 8K poate afişa imagini de patru ori mai clare, sau de 16 ori mai clare decât ce putem observa la un monitor Full HD.

Rezoluţia 7680 x 4320 pixeli, afişată folosind rată de actualizare a imaginii de 120 Hz, necesită însă folosirea unui dispozitiv de redare special. Cât despre disponibilitatea conţinutului video la calitate 8K/120fps, nici nu poate fi vorba.

Totuşi, un monitor de 27” cu rezoluţie 8K poate avea utilitate practică, spre exemplu pentru reprezentarea machetelor în aplicaţii de proiectare (CAD), sau alte domenii de nişă care să justifice costul de achiziţie piperat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult