American Music Award 2020: Premiul cel mare l-a luat Taylor Swift, absentă de la eveniment

23.11.2020
American Music Award 2020: Premiul cel mare l-a luat Taylor Swift, absentă de la eveniment
Megan Thee Stallion la American Music Award 2020 (Foto: Profimedia Images)

În condiții de pandemie, cu reguli stricte și spectatori puțini, ediția 2020 a premiilor muzicale American Music Awards a avut loc duminică seară la Microsoft Theatre din Los Angeles.

Gazda show-ului a fost actrița americană Taraji P. Henson, iar Katy Perry și Justin Bieber au fost printre artiștii care au susținut performanțe live.

The Weeknd: opt nominalizări și doar trei premii la American Music Award 2020

Deși The Weeknd s-a bucurat de cele mai multe nominalizări, opt la număr, artistul a plecat acasă doar cu trei premii. El a fost răsplătit cu trofee pentru categoriile „Favorite Male Soul/R&B Artist”, „Favorite Soul/R&B Album” și „Favorite Soul/R&B Song”.

Citește și: E! People’s Choice 2020: Ellen DeGeneres, de la „show toxic” la Best Daytime Talk Show

Tot trei premii a câștigat și cântăreața Taylor Swift care, în schimb, a luat premiul cel mai râvnit, „Artist of the Year”. Celelalte două premii, obținute la American Music Award 2020, au fost la categoriile „Favourite Music Video” și „Favourite Female Artist – Pop/Rock”. Cu aceste premii adăugate duminică seara, Swift și-a doborât propriul record, de 32 de trofee.

Fanii artistei sunt, totuși, ușor confuzi pentru că ea a lipsit de la evenimentul de acceptare a premiilor sub pretextul că reînregistrează toate piesele sale vechi. Totuși, într-o postare, făcută pe Twitter, Swift scria că „nu prea se întâmplă mare lucru cu ea în perioada aceasta”.

La cea mai nouă categorie a premiilor, „Favourite Female Latin Artist”, premiul a mers la Becky G, iar Doja Cat, așa cum ne-a obișnuit cumva de la ceremonii muzicale anterioare, a câștigat la categoria „New Artist of the Year”. Artista nu s-a oprit aici și s-a bucurat și de premiul pentru „Favourite Female Soul & R&B Artist,” unde concurentă a avut-o pe Jhene Aiko.

Becky G la American Music Award 2020 (Foto: Profimedia Images)

În Rap/Hip-Hop, trei nume cam domină scena și topurile

Internetul și topurile muzicale cel mai bine par să știe, în ultima vreme, vreo trei nume de artiste. Nicki Minaj, Cardi B și Meghan Thee Stallion sunt omniprezente prin topuri și pe la ceremoniile premiilor muzicale. Se pare că este vremea lor.

Pe lângă hit-urile individuale, cele trei își mai unesc creativitatea pentru colaborări muzicale, iar rezultatele se traduc în trofee.

Citește și: Premiile Grammy: 14 momente importante din istoria evenimentului muzical

Pentru genul muzical Rap/Hip-Hop, competiția pentru „Favourite Female Artist”, din cadrul American Music Award 2020, s-a dus între Cardi B, Nicki Minaj și Meghan Thee Stallion, iar Nicki Minaj a fost cea care a plecat cu trofeul. Minaj a mai fost pe listă și la categoria „Favourite Latin Song”, unde colaborarea cu Karol G pentru piesa „Tusa” i-a adus premiul.

În schimb, la categoria „Favourite Rap/Hip-Hop Song”, Cardi B și Meghan Thee Stallion au triumfat împreună, luând premiul cu piesa „WAP”.

Sursa: CNN

Urmărește Go4IT.ro pe Google News