Apple anunță filmul Tetris, bazat pe povestea reală din spatele succesului celebrului joc video. VIDEO

18.02.2023

În ciuda „avalanșei” de servicii de streaming de filme și seriale din ultima perioadă din România, care a primit doar în ultimul an acces la trei astfel de platforme (HBO Max, Disney+ și SkyShowtime), platforma Apple TV+ încă este inaccesibilă utilizatorilor de dispozitive Apple de la noi din țară. Gamerii ar putea regreta lipsa acestei platforme după ce vor auzi că Apple lucrează la un film bazat pe povestea din spatele jocului video Tetris, care se lansează curând.

Filmul Tetris va dramatiza evenimentele care au dus la lansarea jocului în timpul Războiului Rece

Din fericire, trailerul pentru jocul Tetris dezvăluie că nu va fi inventată o nouă poveste care să pună în context acțiunea din joc, unde piese formate din câte patru pătrățele cad la infinit pe o tabelă de joc. Filmul spune povestea, inspirată din fapte reale, a modului în care jocul Tetris a ajuns un fenomen internațional atât de mare.

Povestea Tetris este celebră, întrucât la momentul acțiunii din film, Războiul Rece era încă în curs. Încercarea de a lansa un joc de origine rusească pe piața internațională, mai ales cu ajutorul unei companii japoneze, precum Nintendo, s-a dovedit a fi un efort mai mare decât s-ar fi așteptat Alexey Pajitnov, inventatorul jocului, și Henk Rogers, antreprenorul olandez care a văzut potențialul din spatele acestuia. Implicați în această poveste au fost inclusiv agenți KGB, însuși premierul Rusiei de la acel moment, Mihail Gorbaciov și directorii executivi de la Nintendo.

În distribuția filmului îi avem pe Taron Egerton, actorul britanic celebru pentru filmele din seria Kingsmen și pentru rolul lui Elton John în filmul biografic Rocketman, și Nikita Yefremov, actor de origine rusă. Cei doi vor portretiza personajele Hank Rogers și Alexey Pajitnov.

Tetris debutează pe 31 martie, exclusiv pe Apple TV+, iar o lansare în cinematografe nu pare să fie pe lista de priorități pentru Apple. Probabil că cei care vor dori să vadă filmul în România vor găsi însă metode alternative, precum accesarea serviciului prin VPN, sau soluții mai puțin legale, care încep să devină din nou atractive, în urma fragmentării pieței de servicii de streaming.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult