Apple elimină posibilitatea de a cumpăra și închiria filme și seriale din aplicația de Android TV și Google TV

22.03.2022
Apple elimină posibilitatea de a cumpăra și închiria filme și seriale din aplicația de Android TV și Google TV

La fel cum alte companii, precum Netflix sau Spotify, nu oferă posibilitatea de a plăti pentru abonamente prin intermediul serviciilor Apple, pentru a evita „taxa Apple” de 30%, și Apple la rândul său a eliminat posibilitatea de a cumpăra sau închiria filme în aplicația Apple TV de pe platformele Google TV și Android TV de la Google. Cei care folosesc aceste aplicații vor trebui să își facă cumpărăturile pe alte platforme, pentru a accesa conținutul pe televizor.

Aplicația Apple TV are acum funcționalitate limitată pe platformele Google

Apple TV este o aplicație care include nu doar filmele și serialele de pe serviciul TV+, care sunt disponibile pe bază de abonament, la fel ca Netflix sau HBO Max, ci și posibilitatea de a închiria sau cumpăra filme și seriale. Apple pare însă că nu dorește să plătească comisionul de 30% din fiecare tranzacție către Google, la fel cum alte companii încearcă să „fenteze” comisionul său (Epic Games este un exemplu bun).

Cei care își doresc să aibă în continuare acces la această funcționalitate sunt îndrumați către alte dispozitive, cu un nou mesaj: „Poți cumpăra, închiria sau să te abonezi la aplicația Apple TV pe un iPhone, iPad sau alte dispozitive de streaming”. Acestea vor putea fi apoi accesate din lista de cumpărături anterioare, dar tab-urile de filme și seriale au fost eliminate complet.

Există posibilitatea să păstrezi posibilitatea de a plăti direct în aplicație prin refuzul update-ului aplicației Apple TV la ultima versiune. Cei care nu au făcut update, pot în continuare să plătească pentru conținut direct în aplicației pe platformele Google, se pare. Totuși, Apple ar putea în viitor să blocheze versiunile mai vechi printr-un update care să ceară o anumită versiune de aplicație pentru acces la conținut.

Răspunsul Apple, oferit publicației Gizmodo pune însă vina în „ograda” Google, însă nu explică în detaliu situația:

„Am actualizat aplicația Apple TV pentru a ne conforma cu regulamentul Google Play referitor la cumpărături și închirieri.”

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult