Artista Selena Gomez a lansat un nou videoclip filmat în totalitate pe iPhone 11 Pro

23.10.2019
Artista Selena Gomez a lansat un nou videoclip filmat în totalitate pe iPhone 11 Pro

Apple a pus un accent deosebit pe camerele de pe noile modele iPhone 11, iar majoritatea celor care au folosit noile dispozitive sunt de acord că acestea reprezintă un upgrade mare faţă de generaţiile precedente. În special funcţiile video au fost lăudate, iPhone 11 Pro fiind probabil telefonul care filmează cel mai bine în acest moment de pe piaţă (încă aşteptăm testele DxOMark pentru a putea confirma). Pentru a demonstra cât de bine filmează iPhone 11 Pro, Apple a realizat un parteneriat cu cântăreaţa Selena Gomez, al cărui clip nou pentru melodia „Lose You To Love Me” este filmat în întregime pe un iPhone 11 Pro.

Clipul a fost lansat astăzi şi este disponibil pe contul oficial VEVO al Selenei Gomez de pe YouTube, în timp ce Apple a folosit o bucată din acest clip pe canalul său oficial de YouTube, în care integrează acest clip în campania #ShotOniPhone. Desigur, clipul nu este extrem de complex, fiind lipsit de prea multe elemente în mişcare şi chiar de culori, acesta fiind complet alb-negru.

La finalul spotului de pe canalul Apple scrie clar că deşi a fost filmat pe un iPhone, a fost folosit software şi hardware care a ajutat la realizarea acestor imagini. De obicei, în astfel de situaţii, telefoanele sunt folosite alături de stabilizatoare profesionale, uneori chiar şi cu lentile de cinema adaptate la telefon.

Desigur, fiind filmat în studio, au fost folosite lumini puternice, care să ajute telefonul să nu întâmpine zgomot de imagine pronunţat. Şi în ciuda faptului că iPhone 11 Pro este unul dintre puţinele telefoane care filmează în 4K la 60 de cadre pe secundă, clipul a fost editat (pe un computer Mac, conform Apple) şi exportat la rezoluţie 1080p la 30 de cadre pe secundă.

Clipul poate fi vizionat mai sus în totalitate şi nu este primul videoclip sau film realizat cu ajutorul unui smartphone. În urmă cu mai mulţi ani, un iPhone 6 a fost folosit pentru a filma un episod in serialul Modern Family, iar de curând au apărut filme precum Unsane, filmat folosind iPhone 7 Plus. În preajma lansării Pixel 2, Google a realizat un parteneriat similar cu John Legend pentru realizarea videoclipului „A Good Night”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult