Avatar, producţia care a însufleţit moda filmelor 3D, va avea încă 3 continuări

02.08.2013
Avatar, producţia care a însufleţit moda filmelor 3D, va avea încă 3 continuări

Realizat cu un buget impresionant, folosind cele mai avansate tehnologii de animaţie computerizată ale momentului, filmul Avatar a fost nu doar o producţie cu încasări record, ci şi o superbă demonstraţie pentru avantajele sălilor de proiecţie 3D în faţa celor tradiţionale.

Din păcate istoria ne-a arătat că efectele 3D din filmul Avatar au fost atât de bine realizate, impresionând uneori până la lacrimi audienţa, încât puţine producţii venite după acesta s-au putut apropia de standardul cerut de un public exigent şi dornic să fie impresionat. După ce şi-au trăit scurtul moment de glorie, sălile de cinema 3D au ieşit rapid din graţiile amatorilor de filme, dezamăgiţi de oferta săracă de producţii 3D şi lipsa de interes arătată de majoritatea studiourilor de filme.

Avatar, producţia care a însufleţit moda filmelor 3D, va avea încă 3 continuări

Aproape 4 ani mai târziu, când moda filmelor 3D parea să fi căzut definitiv în uitare, studioul 20th Century Fox anunţă prin directorul James Cameron planuri pentru continuarea seriei Avatar cu încă 3 filme, toate realizate în format 3D. Acestea vor fi produse tot sub supravegherea lui James Cameron şi Jon Landau de la studioul Lightstorm Entertainment, cu ajutorul vechilor scenarişti – Rick Jaffa, Amanda Silver, Shane Salerno şi Josh Friedman. La fel ca şi în primul Avatar, efectele speciale sunt lăsate în seama experţilor de la WETA Digital.

Filmul Avatar 2 va avea premiera oficială în luna decembrie 2016, urmând ca ultimele două filme din serie să fie gata în anii 2017 şi 2018.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult