BlackBerry: primul trailer al filmului care spune istoria brand-ului de telefoane. VIDEO

16.03.2023

Povestea BlackBerry nu este foarte diferită de cea a producătorului de telefoane Nokia. Cândva liderul unui segment de piață foarte important, BlackBerry practic s-a prăbușit imediat după lansarea iPhone, iar tentativele companiei de a reveni cu produse relevante pe piață au fost în zadar. Povestea despre cum s-a ridicat și cum a căzut un astfel de gigant al pieței de smartphone-uri, practic cel care a inventat segmentul de piață, este acum subiectul unui film, iar primul trailer al acestuia a fost recent lansat.

Filmul BlackBerry va aborda istoria companiei dintr-o perspectivă comică

Știam de existența acestui film încă de anul trecut, când la festivalul de film canadian TIFF, a fost anunțat faptul că filmul este în producție și au fost confirmați actorii principali, care vor portretiza rolurile principale ale șefilor Research in Motion, Glenn Howerton, Mike Lazaridis și Jim Balsillie. Acum putem vedea exact în ce direcție este dus acest film, iar povestea serioasă pe care ne-am obișnuit să o vedem în astfel de filme, precum The Social Network sau Steve Jobs, este mai degrabă dusă într-o direcție comică.

Deși pare că povestea filmului BlackBerry va urmări îndeaproape istoria reală a companiei și evenimente care s-au întâmplat cu adevărat, acestea vor fi puse pe marele ecran cu o tentă de comedie. Probabil că producătorii filmului s-au gândit că un film dramatic este mai puțin abordabil decât o comedie, iar această direcție ar putea atrage mai mulți oameni în cinematografe.

Se pare că povestea va acoperi totul, de la prima idee pentru un telefon conectat la internet care să poată trimite e-mail-uri, până la înființarea companiei, dezvoltarea segmentului de piață al smartphone-urilor și până la lansarea primului iPhone, care a marcat și declinul Research in Motion și al brandului de telefoane BlackBerry.

Tentativele companiei de a rămâne pe piața de smartphone-uri au eșuat

După colapsul BlackBerry, compania a tot încercat să redevină relevantă cu lansări de dispozitive cu Android cu touchscreen și chiar încercarea de a intra în parteneriat cu alți producători, precum TCL pentru dispozitivele KeyONE și Key2. Din păcate, aceste eforturi au fost fără succes, iar un proiect BlackBerry 5G a fost anunțat în urmă cu câțiva ani de o companie nouă, dar nu s-a mai materializat niciodată. BlackBerry este în prezent o companie care furnizează soluțiile sale de software securizat DTEK către alte companii, fiind complet absentă de pe piața de smartphone-uri.

Filmul este programat să apară în cinematografe pe 28 aprilie.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult