Ce nu ştie Hollywood-ul: Membrii Delta Force nu (prea) poartă uniformă

Unitatea 1st Special Forces Operational Detachment-Delta (1st SFOD-D), cunoscută şi ca Delta Force, Combat Applications Group/CAG, „The Unit” sau Task Force Green, este o forţă de elită a armatei SUA care numără aproximativ 1.000 de membri. Principalele sale activităţi sunt: contraterorismul, salvarea de ostateci, misiuni de recunoaştere şi directe în teritoriul inamic împotriva unor ţine valoroase.

Multe filme de la Hollywood au promovat o imagine falsă a acestei unităţi secrete.

 

Membru Delta Force în viziunea Hollywood

 

Una dintre cele mai importante erori este aceasta: în multe filme luptătorii Delta Force poartă uniforme sau haine militare. În realitate, însă, pentru a-şi ascunde identititatea, membrii CAG se îmbracă aproape tot timpul în haine civile, atât în timpul serviciului şi misiunilor, cât şi în timpul liber.

 

În filmul „The Delta Force” din 1986 (vezi trailerul ataşat), cu Chuck Norris, membrii unităţii poartă combinezoane speciale negre şi au steagul SUA pe umăr. Practic, oricine îi vede ştie că fac parte dintr-o unitate de elită. În realitate, membrii CAG sunt greu de recunoscut printre alţi civili. 

 

Membrii Delta Force reali

 

În ocaziile rare în care poartă uniformă, membrii Delta Force nu au nume inscripţionate pe ea, grade, steagul SUA sau emblemele unităţii. Sunt permise chiar şi frizurile civile la modă sau purtarea de bărbi lungi.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult