Cum accesezi din România platforma gratuită, similară cu Netflix, pe care găsești mii de filme bune

09.02.2023
Cum accesezi din România platforma gratuită, similară cu Netflix, pe care găsești mii de filme bune
Foto: Pixabay

Tubi este un serviciu de streaming video similar cu Netflix și Disney+, dar care este gratuit. Platforma, deținută de Fox Corporation, este susținută prin reclame.

Serviciul este disponibil oficial doar în unele zone – America de Nord, mare parte din America de Sud și Australia -, dar le permite și utilizatorilor din restul lumii, care folosesc un serviciu VPN, să acceseze conținutul. Platforma a fost disponibilă inclusiv în Uniunea Europeană, dar a ieșit de pe piață după introducerea legislației GDPR. Tubi a promis că va reveni în Europa „în viitor”.

Din fericire, însă, serviciul poate fi accesat relativ ușor și gratuit, inclusiv din România. Utilizatorii au nevoie de un VPN, iar ProtonVPN, din Elveția, este alegerea gratuită perfectă. Aplicația, apreciată de experții în securitate informatică, oferă acces la servere din trei țări (SUA, Olanda și Japonia) fără limitare de viteză. ProtonVPN este simplu de setat și folosit.

Citește și: Ce filme noi se lansează pe Netflix în 2023. Lista completă

După instalarea VPN-ului și conectarea la un server din SUA, utilizatorii trebuie să meargă, într-un browser de internet, la adresa tubitv.com. Acolo au acces nerestricționat la tot conținutul de pe platformă. Bineînțeles, nu există subtitrări în limba română, dar pot fi activate subtitrările în engleză, utile mai ales pentru filmele vechi la care sunetul nu are calitate foarte bună.

Există și aplicații dedicate Tubi, dar nu am reușit să le descarc din magazinele oficiale, chiar dacă am setat ProtonVPN pe un server din SUA.

Utilizatorii de Android pot descărca un apk din diverse surse. Eu am folosit Androidapksfree și nu am întâmpinat probleme de securitate sau compatibilitate.

Tubi găzduiește peste 40.000 de filme și seriale, de la peste 250 de furnizori. Veți găsi acolo o mulțime de titluri faimoase și apreciate, precum: „Aguirre, the Wrath of God”, „The Shining”, „Rambo”, „Willy Wonka & the Chocolate Factory”, „Das Boot”, „The Flintstones”, „Midsomer Murders” sau „The Nanny”.

Citește și: Care sunt cele șapte filme „perfecte” în opinia lui Quentin Tarantino

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult