Cum blochezi utilizatori nedoriți de pe contul tău de Netflix

Autor: Cătălin Niţu 24.05.2021
Cum blochezi utilizatori nedoriți de pe contul tău de Netflix

Netflix nu a avut niciodată o atitudine foarte ostilă în privința utilizării conturilor serviciului de mai mulți utilizatori simultan până de curând. Compania încearcă să găsească soluții pentru a convinge mai mulți dintre fanii săi să își facă conturi personale, plătite, și să nu mai folosească alături de alți prieteni un singur cont. Totuși, probabil că dacă ai folosit un cont la comun cu anumiți prieteni, colegi de apartament sau membri ai familiei, uneori vrei să le poți și limita accesul.

Situațiile în care ai dori să limitezi accesul cuiva la Netflix-ul tău poate varia. Poate că te-ai certat cu respectiva persoană, sau poate că nu a mai vrut să plătească partea sa de abonament. O soluție rapidă pentru a limita accesul la cont este de obicei schimbarea parolei, dar există și alte metode mai eficiente, care să asigure că doar tu ai acces la cont, mai ales dacă celălalt utilizator nu îți cunoaște parola pentru a se autentifica din nou pe dispozitivele sale.

În primul rând, iată cum afli dacă altcineva îți folosește contul

  1. Accesezi Netflix.com din browser și te autentifici cu adresa de e-mail și parola contului
  2. Apoi îți alegi profilul și apeși pe imaginea ta de profil din colțul dreapta-sus
  3. Alegi meniul „Account” și din categoria Settings alegi meniul „Recent device streaming activity”

Vei vedea aici o listă cu dispozitive și IP-uri de pe care a fost accesat Netflix recent. Dacă nu recunoști dispozitivele din listă, înseamnă că cineva îți accesează contul.

Cum restricționezi accesul la contul tău de Netflix

Dacă dorești să elimini contul tău de Netflix de pe dispozitivele necunoscute, există opțiunea să dezactivezi contul de pe toate dispozitivele la care acesta este conectat. Înainte să faci asta, ia în calcul că va trebui să te autentifici din nou pe dispozitivele personale (PC, laptop, tabletă, telefon, televizor smart, etc.).

Procesul de dezactivare este simplu:

  1. Accesezi Netflix.com din browser și te autentifici cu adresa de e-mail și parola contului
  2. Apoi îți alegi profilul și apeși pe imaginea ta de profil din colțul dreapta-sus
  3. Alegi meniul „Account” și din categoria Settings alegi meniul „Sign out of all devices”

Atât timp cât ceilalți utilizatori nu au acces la parola contului, aceștia nu vor putea să îl mai folosească.

sursa: Mashable