Cum să ștergi filme din lista Continue Watching de pe Netflix de pe mobil și PC

05.07.2020
Cum să ștergi filme din lista Continue Watching de pe Netflix de pe mobil și PC

Netflix este cel mai popular serviciu de streaming de filme și seriale la nivel mondial, însă asta nu înseamnă că nu are și unele probleme. Utilizatorii de Netflix se plâng de mai mulți ani despre secțiunea „Continue Watching”, unde sunt păstrate toate filmele și serialele pe care le-ai început. Problema cu această secțiune este că nu o poți edita foarte ușor, deci dacă pornești un film, va rămâne acolo până îl termini. Singura soluție implica utilizarea Netflix din browser pentru a accesa istoricul de filme vizionate. Din fericire, există acum o soluție mai simplă după noul update al aplicației Netflix de mobil.

Netflix a introdus o metodă simplă în aplicația de mobil

Cel mai nou update Netflix a introdus în sfârșit o funcție pe care mulți o așteptau. Poți acum să ștergi rapid din lista „Continue Watching” orice film sau serial ai abandonat anterior. Este de ajuns să dai click pe cele trei puncte de suspensie pentru a primi opțiunile posibile. Aici apare noul buton „Remove from row”, care va elimina respectivul film sau serial din acea listă. Modificările apar în aplicația de mobil și probabil că va fi lansată pe toate platformele pe care Netflix este accesibil.

Am verificat deja în aplicația de Windows 10, în browser și pe un Smart TV și această opțiune nu este încă disponibilă pentru aceste platforme.

Cum faci asta dacă nu ai aplicația Netflix instalată pe telefon

Dacă nu aveți aplicația de mobil și totuși vreți să ștergeți din lista Continue Watching filme și seriale, iată un scurt ghid pentru a face asta de pe un browser de PC sau mobil:

  1. Accesați Netflix.com și autentificați-vă cu contul
  2. Accesați secțiunea „Account” și selectați profilul de pe care doriți să ștergeți activitatea
  3. Accesați secțiunea Viewing activity
  4. Aici va apărea o listă cu toate filmele și serialele pe care le-ați vizionat, iar la capătul rândului un buton
  5. Apăsați pe acel buton pentru fiecare film sau serial pe care doriți să îl ascundeți din istoricul de vizionare

Această metodă era disponibilă și înainte de apariția noii opțiuni de pe aplicația Netflix de mobil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult