Disney+ lansează aplicația de streaming și pe PlayStation 5, aducând redare 4K și HDR pe consola Sony

04.10.2022
Disney+ lansează aplicația de streaming și pe PlayStation 5, aducând redare 4K și HDR pe consola Sony

Serviciul de streaming Disney+ a anunțat lansarea aplicației de streaming și pentru consola PlayStation 5 de la Sony. Fanii probabil sunt acum foarte confuzi, întrucât PlayStation 5 deja putea rula aplicația Disney pentru a accesa filmele și serialele lor preferate. Se pare însă că ceea ce apărea în listă nu era o aplicație „nativă” de PS5, ci doar aplicația de PlayStation 4 mai veche, care rula la parametri limitați de calitate. Noua aplicație va oferi posibilitatea de a experimenta conținutul Disney+ la cea mai înaltă calitate.

Până acum, Disney+ pe PS5 era limitat la 1080p din cauza aplicației vechi de PS4

Cei care foloseau Disney+ pe PlayStation 5 până în prezent, aveau acces doar la clipuri video la rezoluție maximă de 1080p. Asta pentru că aplicația era realizată pe baza parametrilor consolei PS4 originale, care afișa maximum rezoluție Full HD. Chiar dacă exista un PlayStation 4 Pro, care putea reda și în 4K, Disney nu a făcut acest lucru posibil pe Pro sau pe PS5.

Abia noua aplicație Disney+ poate reda filme și seriale în 4K și HDR, așa cum o face aplicația nativă pentru televizoare inteligente.

Cei care se află în regiuni în care Disney+ nu există, dar există Star Plus, un alt serviciu de streaming care aparține companiei americane, vor putea descărca Star Plus pe consolele lor PlayStation 5, pentru a beneficia de conținut 4K în HDR. Din păcate, noile îmbunătățiri nu se aplică și celor care dețin console PlayStation 4 Pro. Se pare că Sony va păstra aplicația veche de PlayStation 4, limitată la 1080p pe vechile console.

Alte aplicații de streaming au oferit pe consolele de jocuri opțiuni precum 4K și HDR chiar și pe versiunile din generațiile precedente, precum Xbox One și PlayStation 4, deci acesta era un capitol la care Disney era destul de în urmă. Desigur, nu este clar câți dintre clienții companiei folosesc aplicația de streaming prin intermediul unei console și câți folosesc direct aplicațiile de pe dispozitive de redare precum Apple TV sau Chromecast, sau chiar direct în aplicația nativă de televizor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult