Disney+ se scumpește cu 38%, după ce serviciile de streaming Disney au înregistrat pierderi de 1 miliard de dolari

11.08.2022
Disney+ se scumpește cu 38%, după ce serviciile de streaming Disney au înregistrat pierderi de 1 miliard de dolari

Disney+ este în prezent unul dintre cele mai accesibile servicii de streaming pentru filme și seriale din piață, însă prețul scăzut nu va rămâne valabil foarte mult timp. Gigantul media Disney a anunțat că va începe să crească prețurile pentru toate serviciile sale de streaming, cel puțin în SUA, iar creșterile sunt substanțiale. Totuși, cei care nu vor dori să plătească în plus, vor avea în continuare opțiunea de a rămâne pe un abonament mai ieftin, care va fi susținut însă prin reclame.

Disney+ scumpește abonamentul de bază și introduce unul cu reclame, la prețul vechi

În România, Disney+ costă în prezent 29,99 lei pe lună sau 299,90 lei pe an, în timp ce abonamentul în SUA costă 7,99 dolari pe lună. Începând cu 8 decembrie însă, Disney plănuiește să crească prețul serviciilor pe care le oferă în SUA, de la 7,99 dolari la 10,99 dolari. Aceasta este o creștere bruscă cu 38% a prețului abonamentului, care ar trebui să reducă din povara financiară pe care serviciul de streaming îl pune pe afacerile companiei.

Cei care nu vor dori să plătească în plus, vor avea opțiunea de a păstra abonamentul original, de 7,99 dolari, însă vor primi reclame înaintea filmelor. Dar Disney+ nu este singurul serviciu al companiei care va fi scumpit. Hulu, care nu este disponibil în România (însă conținutul său apare pe Disney+ la noi) se va scumpi cu 2 dolari, de la 12,99 la 14,99 dolari, începând cu 10 octombrie. În cazul Hulu, unde exista deja un abonament mai ieftin cu reclame, și acel preț va crește de la 6,99 la 7,99 dolari. ESPN+, serviciul de streaming de programe sportive, va crește de asemenea în preț în SUA, la 9,99 dolari, o scumpire de 43%.

Această decizie vine în urma pierderilor de 1,1 miliarde de dolari pe care Disney le-a înregistrat în trimestrul fiscal care tocmai s-a încheiat, cu 300 de milioane mai mult decât estimările originale. Anterior, Disney se aștepta la pierderi pentru Disney+ până în 2024, însă noile decizii sugerează că în ciuda faptului că a adăugat 15 milioane de noi abonați, serviciul pierde mai mulți bani decât era inițial estimat.

Nu este clar dacă aceste modificări de tarife vor fi aplicate din decembrie în toată lumea, sau dacă vor fi valabile doar în SUA. Până la o confirmare oficială, putem presupune că, momentan, prețul din România al Disney+ va rămâne neschimbat.

sursa: CNBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult