Disney+ se extinde în opt țări din Europa. Compania închide Disney Channel în anumite țări

28.06.2020
Disney+ se extinde în opt țări din Europa. Compania închide Disney Channel în anumite țări

Disney a lansat în toamna anului trecut serviciul de streaming Disney+ alături de serialul Mandalorian. În timp ce serialul a fost foarte apreciat de critici și fanii Star Wars, serviciul a rămas inaccesibil pentru majoritatea fanilor internaționali. După lansarea oficială, câteva țări europene au mai primit acces, dar disponibilitatea este în continuare limitată. Începând din această toamnă, Disney+ va deveni disponibil în opt țări noi din Europa, deschizând calea către expansiune și mai mare în viitorul apropiat.

Disney+ se extinde în Europa

Disney+ este disponibil în acest moment în SUA, Canada, Olanda, Australia, Noua Zeelandă, India, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Italia, Spania, Austria, Elveția, Franța și Japonia. Acestor țări se vor alătura de pe 15 septembrie alte opt noi țări europene: Portugalia, Belgia, Finlanda, Islanda, Luxemburg, Norvegia, Suedia și Danemarca. Acestea vor fi probabil toate țările din regiune care primesc acces la serviciul de streaming Disney în 2020.

Compania promite ca din vara anului 2020 să exploreze și extinderea serviciului în Europa de Est, însă cel mai probabil, expansiunea va începe abia în 2021. Conținutul de pe Disney+ nu va fi astfel accesibil în mod legal din România în următoarele câteva luni. Pe lângă The Mandalorian, serviciul promite și multe seriale și filme originale din universul Marvel, care vor avea legături strânse cu filmele de la cinema din Marvel Cinematic Universe.

Disney Channel este prima „victimă” a serviciului de streaming

Se pare că în anumite regiuni, Disney+ are un succes atât de mare încât va înlocui complet postul de televiziune Disney Channel. Marea Britanie este prima țară care renunță la postul de televiziune în favoarea serviciului de streaming.

Compania a anunțat că Disney Channel, Disney XD și Disney Junior vor fi desființate în Anglia pe 1 octombrie. Toate filmele, serialele și desenele animate care erau transmise pe aceste trei canale vor fi disponibile exclusiv pe Disney+. Compania a făcut o mișcare similară și în Noua Zeelandă încă de la sfârșitul anului 2019, la scurt timp după lansarea Disney+.

sursa: Engadget, The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult