Filme HD – unde le poţi vedea şi de ce calculator ai nevoie

Filme HD - unde le poţi vedea şi de ce calculator ai nevoie

Unde poţi găsi filme HD şi de ce ai nevoie pentru a le vedea în condiţii optime. Vă prezentăm selecţia noastră de aplicaţii pentru filme HD, aplicaţii pentru descărcat filme şi câteva sugestii cu locaţii unde puteţi vedea filme HD online şi chiar descărca filme gratis, perfect legal.

Cerinţe de sistem

Vizionarea de filme HD nu mai este o problemă cu PC-urile actuale, secretul stând mai degrabă în folosirea unui player video potrivit şi găsirea unei surse de calitate.

Pentru început, cei care încă deţin PC-uri de generaţie mai veche ar trebui să ştie că pentru a vedea filme HD în condiţii bune au nevoie cel puţin o configuraţie cu procesor Intel Core 2 duo la 2GHz sau Athlon 64 dual-core cu frecvenţă pe peste 2.5GHz. În realitate, cerinţele privind puterea procesorului pot fi şi mai mici dacă placa video instalată este de generaţie recentă şi dispune de facilităţi avansate pentru decodarea de conţinut video HD. Din fericire nu avem nevoie de prea multă memorie de sistem, astfel că un PC cu 2GB memorie RAM va putea reda în condiţii optime inclusiv filme Full HD.

Player pentru filme HD

VLC Player 2 – download

Unul dintre cele mai populare playere software este VLC. Cu interfaţă simplă şi foarte bine optimizată, VLC Media Player este printre cele mai puternice aplicaţii folosite pentru vizionarea de filme HD.

VLC Player 2 - ideal pentru filme HD

Cu VLC Media Player nu mai ai nevoie de alte codecuri auxiliare, aplicaţia conţinând deja toate componentele necesare pentru redarea celor mai populare formate audio şi video, suportând inclusiv filme cu subtitrări.

KMPlayer – download

KMPlayer este un alt media player gratis la care putem apela pentru vizionarea de filme HD. Disponibil atât în versiune pentru Windows, cât şi platformele Android şi iOS, KMPlayer suportă cele mai comune formate video folosite pentru distribuire: MKV, MPEG, MP4, ASF şi altele.

KMPlayer -  player video cu opţiuni avansate şi suport pentru filme HD

Spre deosebire de alte programe similare KMPlayer poate reda inclusiv fişiere video incomplete, chiar în timp ce  sunt descărcate de pe internet folosind uTorrent sau altă aplicaţie de file sharing.

Splash lite – download

Chiar dacă numele său nu spune prea multe, Splash este un player video puţin altfel, care se face remarcat prin interfaţa prietenoasă şi reuşită din punct de vedere estetic.

Un aspect pe care îl remarci imediat la Splash este uşurinţa configurării. Deşi include cele mai importante funcţii necesare pentru redarea de filme HD, utilizatorul obişnuit este scutit de hazardul setărilor complicate şi configurarea unor funcţii pe care poate nici nu le înţelege.

Splash lite - player video simplu şi prietenos, compatibil cu filme HD

Chiar dacă numărul opţiunilor este limitat, asta nu face decât să simplifice experienţa oferită, uşurând viaţa utilizatorilor care nu sunt experţi în codec-uri, setări video etc.

BS.Player – download

Alegere foarte populară pentru vizionarea de filme HD, BS.Player este un player foarte apreciat pentru varietatea mare de formate audio şi video suportate, dar mai ales pentru paleta generoasă cu opţiuni de configurare.

Întregul set de facilităţi este pus la dispoziţie gratuit de versiunea bsplayer free, însă kit-ul de instalare conţine şi anumite componente addware mai puţin utile, pe care din fericire le putem exclude manual din lista de instalare.

BS.Player -  unul dintre cele mai pupulare programe pentru redat filme HD

Dacă la instalare este disponibilă o conexiune la internet, BS.Player poate descărca automat toate codecurile necesare pentru vizionarea de filme HD, inclusiv cele cu subtitrare.

Adobe Flash Player – download

Pentru a urmări în condiţii optime filme HD online, fără sacadări şi cu riscuri minime pentru infectarea PC-ului cu viruşi, este recomandat să instalăm ultima versiune Adobe Flash Player. Disponibil gratuit pentru download, Adobe Flash Player este necesar pentru a reda conţinut multimedia în paginile web pe care le vizităm.

Adobe Flash Player - necesar pentru vizionarea de filme HD la calitate optimă

Principalul său avantaj este suportul pentru folosirea capabilităţilor de accelerare hardware oferite de GPU, permiţând astfel vizionarea de filme HD incluziv cu sisteme PC şi laptopuri de generaţie mai veche, care nu dispun de un procesor foarte puternic.

Subs Grabber – download

Nu este un player video, dar vă poate scuti de multe bătăi de cap atunci când vreţi să urmăriţi filme cu subtitrări, iar filmul pe care îl aveţi nu conţine subtitrarea potrivită.

Subs Grabber - pentru cei care doresc filme HD cu subtitrări

Subs Grabber accesează automat mai multe site-uri cu subtitrări, generând la final o listă cu fişiere subtitrare pe care să le încărcaţi apoi în playerul video preferat. Trebuie ştiut că pentru a descoperi subtitrări în română este necesar să selectăm mai întâi opţiunea pentru limba română în interfaţă. Complet gratuită, aplicaţia Subs Grabber este un utilitar ce nu trebuie să lipsească din recuzita unui amator de filme HD.

Cu ce aplicaţii putem descărca filme HD

Fără a enumera surse (numeroase şi majoritatea ilegale) din care putem descărca filme HD, iată care sunt principalele aplicaţii de file sharing pe cere ne putem baza:

uTorrent – download

Unul dintre cei mai folosiţi clienţi pentru reţeaua BitTrrent, util pentru descărcarea de filme HD şi nu numai, uTorrent este un program gratuit ce atrage prin interfaţa intuitivă, împărţită în secţiuni care pot fi minimizate şi ascunse privirii atunci când nu avem nevoie de toate funcţiile.

uTorrent - aplicaţie pentru descărcat filme HD şi nu numai

Cu toate acestea, uTorrent oferă şi funcţii avansate pentru gestionarea lăţimii de bandă, peer exchange şi criptarea protocolului de date, la care apelăm pentru a masca sesiunile de download torrenţi.

BitTorrent 7 – download

Acesta este clientul oficial pentru reţeaua BitTorrent, bazat pe o interfaţă grafică împrumutată de la clientul uTorrent. Aplicaţia conţine majoritatea funcţiilor întâlnite la aplicaţia mai sus menţionată, printre care şi un tab numit Find Content, prin care putem iniţia căutări interogând simultan mai multe surse de torrenţi.

BitTorrent 7- clientul bittorrent oficial

Programul este complet gratuit însă vine la pachet adware-ul Ask Toolbar, pe care din fericire îl putem exclude din lista pentru instalare.

BitTorrent Surf – extensie Google Chrome pentru download torrenţi

Susţinut de BitTorrent Inc, compania din spatele protocolului bittorrent, Surf este o extensie prin care putem descărca torrenţi direct din web browser-ul Chrome.

Unde putem viziona gratuit şi legal filme HD

archive.org – filme gratis

O locaţie de unde putem descărca legal filme HD pe torrenţi este site-ul archive.org. Colecţia include aproximativ 9000 clipuri video de tot felul, toate gratuite.

Vuze Blog – torrenţi legali cu filme HD

Vuze Blog găzduieşte o colecţie interesantă de torrenţi legali din lumea întregă, printre care şi filme HD pe care le putem viziona gratuit.

Unde mai putem viziona filme HD

YouTube – cel mai mare portal de video sharing

O locaţie la îndemână unde putem viziona filme online este portalul Youtube. Nu doar filme de cinema, ci filme încărcate de alţi utilizatori, sau documentare. Încărcate mai ales de fanii genului, acestea pot fi găsite în număr mare la o simplă căutare pe YouTube, înregistrate la calitate HD sau apropiată.

Voyo.ro – locaţie unde poţi urmări legal filme şi seriale

Bine cunoscut în mediul online românesc, portalul Voyo.ro este o locaţie sigură unde puteţi viziona filme HD, legal şi fără bătăi de cap, în schimbul plăţii unui abonament lunar.

Voyo.ro - colecţie generoasă de filme HD

Pe lista locaţiilor unde putem vedea filme HD online, legal şi fără nici un risc, mai intră portalurile Dolcetv.ro şi Seenow.ro, un portal ce include şi o secţiune freezone unde puteţi vedea gratis programe TV online.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult