Google Play Music dispare în 2020. Conținutul poate fi mutat ușor în YouTube Music

13.05.2020
Google Play Music dispare în 2020. Conținutul poate fi mutat ușor în YouTube Music

Serviciul de streaming de muzică Google Play Music va fi închis în 2020, iar utilizatorii vor avea posibilitatea să își mute ușor listele de melodii în YouTube Music.

Google a dezvoltat o unealtă care permite migrarea conținutului – liste, preferințe etc. – pe noua platformă. Compania a pariat, în 2018, pe YouTube Music, deoarece pe platforma de partajare video sute de milioane de oameni merg deja zilnic pentru a asculta muzică. Mai mult, studiile au arătat că utilizatorii sunt mai dispuși să plătească un abonament pentru muzică la un serviciu marca YouTube.

Platforma Google are însă mult de recuperat în fața rivalelor. Piața de streaming de muzică este dominată de suedezii de la Spotify, cu 113 milioane de abonați care plătesc. Pe locurile doi și trei se află Apple Music și Amazon Music, cu 60 de milioane, respectiv 55 de milioane de abonați.

Împreună, cele două servicii marca Google au 20 de milioane de utilizatori care plătesc lunar.

YouTube Music fără reclame costă 9,99 dolari pe lună. Pentru 11,99 dolari/lună, utilizatorii primesc și YouTube fără publicitate. Abonamentul la Spotify costă tot 9,99 dolari pe lună.

Utilizatorii de Google Play Music vor primi un link prin intermediul căruia vor transfera conținutul în noul serviciu de streaming. Utilizatorii își vor putea încărca în continuare propriile fișiere mp3 pe platformă, în limita a 100.000 de melodii. Mai mult, listele au fost mărite de la 1.000 la 5.000 de piese.

Podcasturile vor fi mutate într-o altă aplicație, numită Google Podcasts.

Foto: Pixabay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult