HBO renunță la HBO Go. Îl înlocuiește cu un serviciu nou

15.06.2020
HBO renunță la HBO Go. Îl înlocuiește cu un serviciu nou

HBO a anunțat că va începe tranziția de la aplicațiile HBO Go și HBO Now la HBO Max. Primul pas este să închidă complet aplicația HBO Go pentru o parte dintre utilizatorii săi. Aceștia vor fi mutați pe noul serviciu HBO Max. Este important de menționat că această schimbare va avea mai întâi loc în SUA, unde HBO deține cele trei servicii diferite menționate anterior. Compania dorește astfel să își consolideze eforturile de distribuție digitală într-un singur serviciu unitar.

De ce este necesară închiderea HBO Go

HBO Go a fost dezvoltat ca o soluție de streaming oferită operatorilor care vând servicii HBO. Aceasta oferă acces la tot conținutul HBO original și licențiat pe perioade limitate. Totuși, acesta era la început strâns legat de un abonament de televiziune prin cablu. Abia de curând a apărut opțiunea de a înregistra un abonament separat.

În SUA însă, HBO nu a făcut niciodată această tranziție pentru HBO Go. Acolo, HBO Now a fost soluția de abonare directă. Astfel, compania s-a ales cu două servicii diferite care oferă în mare parte același conținut. Totuși, odată cu creșterea în popularitate a serviciilor de streaming, compania consideră că are nevoie de un serviciu și mai cuprinzător. Așa a apărut HBO Max, un serviciu care va concura direct cu Netflix, Amazon Prime Video și noul Disney Plus.

HBO Max vine cu o nouă aplicație și cu mult mai mult conținut din afara HBO. Este vorba despre conținut exclusiv de pe Cartoon Network, acces la filmele Warner Bros. și multe alte parteneriate cu regizori sau studiouri de film celebre.

Pentru că acum clienții HBO aveau la dispoziție trei servicii diferite, compania a decis să îl închidă pe cel mai vechi. În același timp HBO Now este pe cale de a fi înlocuit complet de Max sau cel puțin să fie redenumit.

HBO Max va rămâne singurul serviciu de streaming al companiei

În SUA, anumiți clienți HBO Go au primit deja notificarea că vor trebui să se mute pe HBO Max. Din fericire, cei care aveau serviciul inclus în abonamentul de cablu, vor putea continua să îl folosească în acest fel. Cei care folosesc HBO Now pe anumite platforme au primit deja update la aplicație care transformă serviciul în Max. De asemenea, pe dispozitivele Roku și Amazon, aplicația Now a fost redenumită în „HBO”, fără niciun alt sufix.

Se pare că HBO va trebui să renegocieze pentru plasarea unei noi aplicații pe aceste două sisteme de operare pentru dispozitive smart.

hbo max app

Cum afectează închiderea HBO Go clienții din România

Momentan, aplicația HBO Go va rămâne funcțională în Europa și alte regiuni. Tranziția de la Go și Now la HBO Max este dedicată Statelor Unite. Probabil că va trebui să trecem și noi la HBO Now odată ce serviciul va deveni disponibil la noi în țară. Până atunci însă, va trebui să suportăm în continuare HBO Go.

Acest serviciu este des criticat pentru interfața sa lentă și pentru calitatea video sub cea oferită de serviciile concurente. Nu poți vedea filme și seriale în rezoluție 4K pe HBO Go și nici nu există suport pentru conținut în format HDR.

(via The Verge)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult