Netflix a eliminat abonamentul Basic pentru consumatorii din SUA și Marea Britanie

19.07.2023
Netflix a eliminat abonamentul Basic pentru consumatorii din SUA și Marea Britanie

Varianta de abonament Basic, care oferă redare HD pe un singur dispozitiv în schimbul unui tarif minim, nu mai este disponibilă de ceva timp pentru abonații Netflix din Canada, iar acum și pentru cei din SUA și Marea Britanie, ridicând temeri cum că măsura va fi extinsă în scurt timp și la celelalte țări Europene. Cea mai ieftină opțiune de abonare la Netflix devine astfel abonamentul cu reclame, încă neanunțat în țări precum România.

Abonamentul Netflix Basic costa 9.99 dolari pentru consumatorii din SUA, respectiv, 6.99 lire sterline pentru consumatorii britanici. Parțial subvenționat prin reclamele afișate, abonamentul Netflix cu reclame coboară costul la 6.99 dolari / 4.99 dolari, însă mulți fani Netflix ar considera probabil că economia obținută este prea mică, raportat la compromisul unei experiențe întreruptă ocazional de reclame. În schimb, compania americană ar putea avea ceva mai mult de câștigat de pe urma acestei surse de monetizare suplimentară.

Cei care sunt deja abonați pe acest plan tarifar îl pot păstra momentan, fără alte limitări. Dacă aleg însă vreodată să anuleze abonamentul sau să treacă pe un alt plan tarifar, mai scump, sau mai ieftin, utilizatorii nu vor mai putea să se întoarcă la planul Basic care exista până în prezent. Neoficial, aflăm că Netflix ar intenționa să forțeze abonații rămași să opteze pentru unul dintre planurile tarifare actuale, însă deocamdată nu sunt anunțate astfel se măsuri.

Abonamentul Basic a fost disponibil încă de la debutul serviciului de streaming și a primit puține îmbunătățiri de-a lungul timpului. Inițial oferea doar redare SD, dar a fost upgradat la HD (720p). Limitarea la un singur dispozitiv de redare în orice moment a fost dintotdeauna prezentă. Acest abonament costă, în prezent, 5 euro în România.

Potrivit datelor furnizate chiar de companie, abonamentul Netflix cu reclame numără deja mai mult de 5 milioane de utilizatori la nivel global, cifră care nu poate decât să crească odată cu eliminarea opțiunii Basic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult