Noi schimbări la Netflix: se testează eliminarea abonamentului Basic în favoarea celui cu reclame

27.06.2023
Noi schimbări la Netflix: se testează eliminarea abonamentului Basic în favoarea celui cu reclame

Se pare că nu este de ajuns ca utilizatorii să fie limitați la vizionarea conținutului de pe Netflix la o singură gospodărie pentru a crește încasările și profiturile companiei. Serviciul de streaming testează acum în Canada eliminarea variantei de abonament Basic, care oferă redare HD pe un singur dispozitiv. Cea mai ieftină opțiune de abonare la Netflix devine astfel abonamentul cu reclame, care încă nu sa lansat și în România.

Netflix elimină cel mai avantajos abonament disponibil în Canada

Având în vedere testele pe care Netflix le-a realizat anterior în alte regiuni, cel mai probabil, acesta este începutul sfârșitului pentru abonamentul Basic. Acest abonament a fost disponibil încă de la debutul serviciului de streaming și a primit puține îmbunătățiri de-a lungu timpului. Inițial oferea doar redare SD, dar a fost upgradat la HD (720p). Limitarea la un singur dispozitiv de redare la un moment dat a fost dintotdeauna prezentă. Acest abonament costă, în prezent, 5 euro în România.

Canadienii nu mai pot să se aboneze la Netflix prin intermediul abonamentului Basic de acum înainte. Cei care sunt deja abonați pe acest plan tarifar îl pot păstra momentan, fără alte limitări. Dacă aleg însă vreodată să anuleze abonamentul sau să treacă pe un alt plan tarifar, mai scump, sau mai ieftin, utilizatorii nu vor mai putea să se întoarcă la planul Basic care exista până în prezent. Conform The Canadian Press, se pare că Netflix plănuiește la un moment dat să forțeze utilizatorii Basic să se mute pe alt abonament în viitor.

Opțiunile disponibile în Canada devin astfel Standard „with ads”, la 6 dolari canadieni pe lună, Standard la 16,49 dolari canadieni și Premium cu redare 4K la 20,99 dolari. Practic, cei care vor să se mute de pe planul Basic, care costa 10 dolari canadieni, au fie opțiunea să cheltuie mai mult pentru Standard sau Premium, primind în schimb și redare Full HD sau 4K pe mai multe dispozitive simultan, fie să aleagă planul mai ieftin, dar să accepte întreruperea redării de pauze publicitare.

Probabil că în urma testelor, Netflix va începe să extindă această strategie și în alte regiuni. Canada a fost una dintre primele țări unde a fost testată limitarea conturilor la o singură gospodărie.

De altfel, nici nu e prima dată când Netflix încearcă să „ascundă” planul Basic pe site, împingând utilizatorii fie către planurile mai scumpe, fie către cel cu reclame, mult mai profitabil.

sursa: The Canadian Press

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult