Netflix Direct este un nou canal de televiziune integrat în aplicația de streaming

09.11.2020
Netflix Direct este un nou canal de televiziune integrat în aplicația de streaming

Serviciile de streaming precum Netflix au reușit să schimbe modul în care telespectatorii consumă conținutul video. În loc să facă asta pe posturile de televiziune, unde totul este difuzat la ore fixe, abonații Netflix pot urmări serialele în ritmul propriu, la orice oră și de pe oricare dispozitiv conectat la internet. Se pare însă că există încă o cerere pentru posturi de televiziune cu program fix, iar Netflix experimentează cu asta prin Netflix Direct, un nou canal integrat în cadrul aplicației serviciului.

Prima țară care primește Netflix Direct este Franța

Netflix Direct nu este un post de televiziune tradițional. Acesta difuzează într-adevăr episoade din serialele serviciului și filme la ore fixe, într-un mod liniar, la fel ca la televizor, însă nu include pauze de reclame sau alte emisiuni. De altfel, scopul acestei funcții este să expună abonații la noi show-uri pe care nu le-ar fi încercat altfel, sau să ofere o experiență de utilizare mai confortabilă utilizatorilor care nu vor să își bată capul pentru a face o alegere.

Prima țară din lume care primește Netflix Direct este Franța, unde acesta este deja disponibil. Totuși, disponibilitatea este limitată chiar și în această țară la câteva regiuni, urmând să se extindă în restul țării în luna noiembrie. Se pare că Franța a fost aleasă în special pentru că posturile de televiziune tradiționale din Franța sunt în continuare extrem de populare, iar utilizatorii sunt obișnuiți cu acest format de vizionare. De altfel, Franța are și foarte mulți abonați Netflix: 9 milioane. Având în vedere că fiecare abonament poate oferi mai multe profiluri, pentru fiecare familie în parte, numărul de utilizatori Netflix din această țară ar putea fi semnificativ mai mare.

Aceasta nu este prima încercare din partea Netflix de a modifica modul în care serviciul său funcționează pentru cei nehotărâți. În urmă cu doar câteva luni, aplicația de streaming a primit un buton numit „Shuffle”, care oferă pentru utilizatori recomandări aleatorii de filme și seriale din portofoliul de conținut al serviciului.

sursa: TheVerge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult