Netflix introduce „dublu like-ul”, un nou buton pentru a marca filmele și serialele preferate

12.04.2022
Netflix introduce „dublu like-ul”, un nou buton pentru a marca filmele și serialele preferate

Netflix a anunțat introducerea unui nou buton în aplicația sa de streaming pentru toate platformele pe care este disponibil serviciul. Acesta se numește „Love this” și are o iconiță cu două simboluri „Like”, deci funcționează ca un „super like” sau „dublu like”, pentru a informa serviciul despre filmele și serialele preferate. Dacă Like-ul anterior marca doar faptul că îți place acest tip de conținut, Like-ul dublu va influența și mai mult recomandările serviciului.

Noul buton ar putea să îți îmbunătățească semnificativ recomandările de pe Netflix

Sistemul de rating de pe Netflix original folosea cinci steluțe și permitea utilizatorilor să vadă rapid cât de bune sau slabe sunt considerate filmele și serialele de pe serviciu. Compania a apelat din 2017 însă la un sistem de like/dislike, pentru a oferi recomandări relevante, bazate pe preferințele utilizatorilor. Astfel, nu știi exact ce părere au ceilalți utilizatori, însă tot conținutul care îți este prezentat, este cumva bazat pe ceea ce știe Netflix despre gusturile tale specifice.

Implementarea butonului „Love This” indică algoritmului Netflix că îți dorești să primești mai mult conținut de acest tip. Un exemplu a fost dat cu Bridgerton. Dacă apeși pe Love This pentru acest serial, recomandările de pe Netflix vor include mai multe mai des alte filme sau seriale cu actorii din Bridgerton, sau alte creații ale casei de producție Shondaland. În cazul unor filme de lung metraj ai putea primi mai multe recomandări de la acel regizor, sau alte filme și seriale pe aceleași teme.

Noua funcție ar trebui să apară de astăzi în aplicația Netflix pentru iOS, Android, televizoare inteligente, dar și în browser în următoarea perioadă, probabil în urma unui update.

Desigur, „dublu like-ul” este complet opțional, utilizatorii putând să îl ignore, dacă nu doresc să „hrănească” cu mai multe date personale algoritmii Netflix. Totuși, s-ar putea ca utilizarea lui să ducă la mai puțin timp de căutare pentru alte filme și seriale pe care să le urmărești pe serviciu, întrucât ar trebui să primești conținut mai bine adaptat preferințelor tale în listele generate automat.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult