Netflix, obligat de Rusia să ofere acces la canalele de televiziune de stat

03.01.2022
Netflix, obligat de Rusia să ofere acces la canalele de televiziune de stat

Rusia va obliga din 2022 Netflix și oricare alte servicii de streaming care operează pe teritoriul țării să ofere acces la streaming live pentru 20 de televiziuni de stat. Aceste programe „must-carry” variază de la Channel One, care este postul național principal, la NTV, un canal de divertisment, sau Spas, canalul Bisericii Ortodoxe din Rusia. Aceste cerințe vin după ce Netflix deja se confruntă cu un audit din partea Roskomnadzor, în care filmele și serialele sunt verificate pentru extremism și rating-uri inadecvate pentru anumite tipuri de conținut.

Netflix Rusia va permite utilizatorilor să se uite la canalele TV publice

Începând in luna martie din 2022, Netflix va trebui să ofere acces la aceste posturi de televiziune, la fel ca oricare alt operator de cablu care oferă acces la canale „must-carry”. Noua lege, adoptată în 2020, adaugă serviciile de streaming precum Netflix pe lista de „servicii audio-vizuale”, la fel cum sunt și operatorii telecom sau posturile de televiziune. Astfel, legislația în vigoare pentru audio-vizual se aplică și serviciilor de pe internet care operează pe teritoriul țării.

Având în vedere că Netflix operează în țară sub o companie locală, Entertainment Online Service, subsidiară National Media Group din Rusia și că autoritățile vor oricum să oblige companiile străine să își stabilească sedii locale dacă doresc să continue activitatea în țară, serviciul de streaming va trebui să se conformeze. Aceste reguli vor fi aplicate asupra tuturor serviciilor de streaming care operează în Rusia și au peste 100.000 de utilizatori zilnici în țară.

Rusia este prima țară din lume care obligă Netflix să ofere acces la posturi de televiziune must-carry. De asemenea, autoritățile sale obligă producătorii de smartphone-uri să includă în software-ul telefoanelor vândute în regiune aplicații preinstalate de la companii de origine rusească.

sursa: ewdn, via Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult