Netflix: record de înscrieri de conturi noi după blocarea „account sharing”

12.06.2023

După schimbările introduse de Netflix în cadrul condițiilor de utilizare a conturilor, care limitează acum un cont la o singură gospodărie, ne așteptam la recorduri de dezabonări, însă primele date colectate de o companie independentă spun că, de fapt, utilizatorii din SUA s-au îngrămădit să își facă conturi noi pe serviciul de streaming. Desigur, au existat și destui care au renunțat la abonamente, dar înscrierile au fost mai populare.

Deși au crescut și dezabonările, mult mai mulți utilizatori au înscris conturi noi pe Netflix

Netflix a început în luna mai să blocheze partajarea conturilor între utilizatori care nu locuiesc în aceeași casă. Astfel, cei care aveau conturi la comun cu prietenii sau rudele nu au mai putut să își acceseze profilurile fără a plăti în plus sau fără a înscrie un cont nou. Vocile cele mai răsunătoare de pe internet sugerau că Netflix se va confrunta cu un val mare de dezabonări, dar efectul pare să fi fost în favoarea gigantului din domeniul streaming-ului de filme și seriale.

Conform Antenna, Netflix a înregistrat pe 26 și 27 mai peste 100.000 de abonamente noi pe zi, și o medie de 70.000 de abonamente noi pe zi în ultimele patru zile din mai . Aceasta a reprezentat o creștere cu 102% față de media de abonamente noi din ultimele 60 de zile. Aceasta a fost cea mai mare creștere a abonamentelor noi la Netflix de lockdown-ul de la începutul pandemiei de COVID-19 din 2020.

netflix accountsharing

Desigur, și anulările au crescut față de media normală, însă raportul între înscrieri și anulări a fost de 25,6% în comparație cu ultimele 60 de zile.

Aceste date sunt însă colectate independent de Anenna. Netflix va oferi cu siguranță date exacte la următorul raport trimestrial în care va vorbi cu siguranță despre impactul pe care schimbările recente le-au avut asupra achiziției de clienți și a încasărilor.

sursa: Antenna

Citește și: Știrile Go4it: Panourile solare, posibil dezastru ecologic? Apar noi tipuri de mașini electrice. AI-ul care ține slujbe

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult