Netflix blochează account sharing-ul și în România

23.05.2023
Netflix blochează account sharing-ul și în România

Netflix a publicat pe site-ul său oficial în limba română informații cu privire la utilizarea unui cont la comun între mai mulți utilizatori din gospodării diferite. Se pare că limitările pe care compania le-a introdus în SUA și alte regiuni în ultimele câteva luni ajung acum și în România, iar cei care erau alăturați acestor conturi și nu locuiesc sub același acoperiș vor avea accesul blocat. Netflix spune că va trimite mesajul către toți abonații săi din România.

Cei care foloseau conturile de Netflix ale prietenilor sau rudelor vor fi blocați și în România

Vestea bună este că dacă mai mulți utilizatori locuiesc în aceeași gospodărie, nu vor fi afectați de noile limitări. Practic, indiferent dacă folosesc contul de pe televizor, computer, smartphone local sau în deplasare, inclusiv în alte orașe sau alte țări, vor păstra accesul la toate serviciile Netflix. Cei care nu locuiesc în aceeași gospodărie, dar au contul de Netflix conectat, vor fi blocați. Compania nu explică dacă va folosi IP-ul, sau frecvența de utilizare a serviciilor, dar cel mai probabil folosește un algoritm care ia în calcul mai mulți factori pentru a determina cine este rezident și cine nu într-o anumită gospodărie.

O veste bună pentru cei care foloseau contul altcuiva de Netflix este că nu vor trebui neapărat să renunțe de tot la acel cont. Pe de-o parte au opțiunea să își transfere profilul pe un cont nou, înregistrat cu o nouă adresă de e-mail și cu plata individuală a unui abonament nou. Pe de altă parte, titularul abonamentului poate plăti 2,99 euro pe lună pentru a adăuga un utilizator pe acel cont din afara gospodăriei. Acești 2,99 euro par a fi o taxă standard, care nu ține cont de tipul de abonament folosit (Basic, Standard sau Premium). Și în această situație, extra abonatul primește un cont propriu, cu adresă de mail și parolă.

netflix account sharing

Netflix nu a anunțat oficial data la care limitarea utilizării de conturi la comun (account sharing) intră în vigoare. Faptul că posibilitatea de a adăuga membri extra pe cont contra cost este deja disponibilă sugerează că limitarea este deja în efect sau va intra foarte curând. Pagina oficială menționează și faptul că cei care sunt abonați prin intermediul unor parteneri, precum operatori telecom sau de cablu, nu vor putea adăuga momentan un extra abonat pe același cont.

sursa: Netflix (News)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult