Netflix va taxa extra utilizatorii care își pun contul la comun cu prietenii

17.03.2022
Netflix va taxa extra utilizatorii care își pun contul la comun cu prietenii

Existau zvonuri de multă vreme despre posibilitatea ca Netflix să oprească utilizarea de conturi de către mai mulți utilizatori, însă compania a negat la fiecare pas acest lucru. Se pare că serviciul de streaming de fapt lucra la o alternativă, nu la blocarea completă a utilizării unui singur cont plătit în mai multe case, iar soluția este simplă: cei care vor să facă „account sharing” vor trebui să plătească în plus. Compania americană a anunțat că începe testul unui nou tip de taxare, care va percepe o taxă în plus pentru fiecare membru nou care nu locuiește în aceeași casă cu deținătorul abonamentului.

Netflix testează o taxă de 3 dolari per utilizator care folosește abonamentul altcuiva

Practic, Netflix dorește să adauge la prețul abonamentului pe care îl percepe deja încă 3 dolari per membru, până la un maximum de doi membri în plus. În prezent, Netflix costă în România între 8 și 12 euro și permite realizarea de multiple profiluri, care pot fi utilizate de către membrii familiei care locuiesc în aceeași casă. Fiecare membru are propriile recomandări și liste de preferințe, iar un maximum de patru membri se pot uita simultan la Netflix pe un singur cont cu abonament Premium 4K.

Netflix poate însă să recunoască profilurile care sunt folosite în alte gospodării și va permite în baza noii politici posibilitatea de a oferi acces și celor din exterior să primească acces la Netflix, pe baza aceluiași abonament, dar cu o taxă în plus per profil. Poți adăuga însă doar două astfel de profiluri extra. Este interesant însă că aceste profiluri pot avea propriile detalii de log in și propria parolă.

Odată cu taxa de 3 dolari per profil din exterior, Netflix vine și cu o soluție care va fi cu siguranță utilă în special celor care se mută dintr-o casă cu abonament Netflix. Profilul personal, cu tot cu preferințe, recomandări și liste, va putea fi transferat de pe un cont pe altul.

Momentan, funcția este disponibilă în trei țări

Decizia este una pur economică, conform paginii oficiale Netflix, care spune că account sharing-ul afectează abilitatea companiei de a investi în filme și seriale noi, întrucât sunt mulți utilizatori care beneficiază de pe urma serviciilor, fără să plătească. Primele teste au loc în Chile, Costa Rica și Peru, probabil regiuni în care practica de account sharing este foarte ridicată, iar în urma rezultatelor, vom vedea probabil o expansiune a acestei capabilități, sau modificarea ei.

În trecut, testele Netflix au dus la creșteri sau chiar scăderi de prețuri pentru anumite servicii. De exemplu, în India și alte câteva regiuni, Netflix a început să ofere un abonament exclusiv pentru mobil, la un preț mai mic decât abonamentul „Basic”. În alte regiuni, precum SUA sau țările din Europa de Vest, prețurile abonamentelor au crescut. Din fericire, prețurile pentru Netflix au rămas neschimbate în România de la lansarea serviciului, însă compania a eliminat de aici posibilitatea de a înscrie un cont cu o lună de serviciu gratuit, în urma abuzului de această funcție folosind carduri bancare de pe servicii precum Revolut.

sursa: Netflix

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult