Netflix vrea ca jumătate din conţinutul de pe platforma sa să fie exclusiv

21.09.2016
Netflix vrea ca jumătate din conţinutul de pe platforma sa să fie exclusiv

Catalogul Netflix este într-o continuă expansiune, în fiecare lună compania adăugând filme mai noi sau mai vechi din portofoliile diverselor studiouri de producţie din lume. Se pare însă că în timp, serviciul de streaming doreşte să atragă mai degrabă abonaţi folosind conţinut exclusiv, realizat cu propriile fonduri în propriile studiouri. Planul în acest moment este ca jumătate din conţinutul disponibil pe Netflix să fie original.

În anul 2016, compania plănuieşte să introducă peste 600 de ore de conţinut original, însă acesta nu este de ajuns pentru a atinge ţinta propusă. În următorii câţiva ani, Netflix doreşte să realizeze cât mai multe seriale şi filme din seria „Netflix Originals”, însă nu se aşteaptă ca toate producţiile noi să fie de succes. Seriale precum Stranger Things, Narcos, Daredevil, House of Cards sau Jessica Jones au adus mulţi fani pe platformă, însă există destule alte filme şi seriale originale care deşi nu sunt atât de populare printre criticii de specialitate, atrag multe vizualizări din partea utilizatorilor.

În ultimii doi ani, abonamentul din Statele Unite ale Americii a crescut, motivul fiind strângerea de fonduri finanţarea unui număr mai mare de producţii originale. Deşi o parte dintre utilizatori a decis să renunţe în urma scumpirii abonamentului, aproape jumătate din aceştia (între 33 şi 50%) şi-au reînnoit abonamentele între timp.

Conţinutul original are şi un avantaj pentru utilizatorii din afara Statelor Unite. Majoritatea vor fi disponibile simultan la nivel internaţional, întrucât nu există contracte de distribuţie cu alte studiouri, care ar putea restricţiona lansarea în anumite regiuni. Nu în ultimul rând, planul companiei este ca aproximativ 20% din conţinutul din fiecare ţară din afara Americii să fie local.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult