Regizor legendar, despre planul lui Musk de a coloniza Marte: Este o obscenitate

23.11.2020
Regizor legendar, despre planul lui Musk de a coloniza Marte: Este o obscenitate
Foto: Profimedia Images

Legendarul regizor și actor german Werner Herzog a criticat dur planul lui Elon Musk de a coloniza planeta Marte cu milioane de oameni.

Miliardarul a declarat recent că un milion de oameni ar putea ajunge pe Planeta Roșie până în 2050.

Citește și: Elon Musk susține că acest lucru l-a ajutat să devină miliardar

Primul zbor al SpaceX spre Marte ar putea avea loc, cel mai devreme, în 2024. Herzog crede, însă, că o colonie de aceste dimensiuni pe planeta vecină ar fi o „greșeală”. „Cred că Elon Musk se stilizează ca un fel de vizionar tehnologic. Deoarece trebuie să își vândă mașinile electrice. Minunat că face asta. Trebuie să își vândă rachetele reutilizabile. Minunat că face asta”, a declarat regizorul, pentru publicația Inverse.

Herzog a adăugat apoi: „Nu sunt de acord cu el când postulează și predică despre colonizarea planetei Marte”. Oamenii nu ar trebui să fie „ca lăcustele”, a adăugat regizorul. În schimb, ar trebui să încercăm să păstram planeta noastră locuibilă.

Actorul, care a interpretat rolul principal din „Aguirre, der Zorn Gottes”, a mers și mai departe și a comparat planurile lui Musk cu ascensiunea și căderea comunismului și fascismului în secolul 20. „Slavă domnului că aceste uriașe utopii s-au sfârșit”, a spus Werner Herzog.

Citește și: Modelul Tesla preferat de celebritățile de la Hollywood. Plus: Top 10 mașini folosite de actori

Regizorul crede că același lucru se va întâmpla cu experimentul marțian al lui Elon Musk. Totuși, artistul ar merge pe Marte împreună cu o echipă de cercetători, pentru a filma acolo.

Herzog în „Aguirre, der Zorn Gottes” (Foto: Profimedia Images)

Musk crede că oamenii trebuie să colonizeze alte planete deoarece la un moment dat planeta noastră nu va mai putea fi locuită din cauza schimbărilor climatice. Mai mult, potrivit antreprenorului, există riscul ca Pământul să fie lovit de un asteroid de mari dimensiuni, care ar duce la sfârșitul civilizației.

Sursa: Inverse

Urmărește Go4IT.ro pe Google News