Rusia va fi prima țară care va înregistra un film în spațiu, la bordul Stației Spațiale Internaționale

06.10.2021
Rusia va fi prima țară care va înregistra un film în spațiu, la bordul Stației Spațiale Internaționale

Rusia va trimite pentru prima dată în istorie un regizor și un actor pentru a filma secvențe pentru un film în spațiu. Filmările vor avea loc pe parcursul a 12 zile la bordul Stației Spațiale Internaționale. Filmul, intitulat „Challenge”, va spune povestea unui chirurg care este trimis pe Stația Spațială pentru a realiza o operație pe unul dintre astronauții de la bord. Pregătirile pentru această misiune au durat peste patru luni și au implicat zboruri la bordul unui avion care poate simula lipsa gravitației.

Rusia va filma un film pe SSI

Actrița Yulia Peresild și regizorul Klim Shipenko vor fi primii din istorie care vor filma un film în spațiu. Aceștia vor pleca spre Stația Spațială Internațională la bordul unei capsule Soyuz, alături de astronautul Anton Ahkaplerov, care este la a treia sa misiune către Stația Spațială Internațională. Pe parcursul celor 12 zile, actorul și regizorul speră că vor filma aproximativ 40 de minute de material video, pe care îl vor folosi apoi în varianta finală a filmului.

Pentru pregătiri, cei doi au participat la programul cosmodromului de la Baikonur, unde au primit aceleași rutine pe care astronauții profesioniști trebuie să le realizeze. Cu toate acestea, amândoi au trecut testele, spunând că aceasta a fost o ocazie care se ivește o dată în viață, pe care nu ar fi vrut să o rateze. Regizorul Shipenko spune că aceasta va fi și o ocazie unică pentru a putea experimenta cu lumini, setările de cameră și alte aspecte tehnice de care te poți lovi atunci când realizezi un film în spațiu.

La sfârșitul celor 12 zile, Pereslid și Shipenko se vor întoarce pe Pământ la bordul unei capsule Soyuz, însă însoțiți de un alt astronaut rus. Se pare că Rusia va câștiga însă cursa pentru prima națiune care filmează un film în spațiu, ceva ce SUA nu a reușit până acum să facă.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult