Spotify lansează Premium Duo în România, un abonament ieftin pentru cupluri

01.07.2020
Spotify lansează Premium Duo în România, un abonament ieftin pentru cupluri

Spotify tocmai a anunțat un nou tip de abonament numit Premium Duo. Acesta este un abonament intermediar între cel Premium standard, pentru un singur cont și cel Family, care poate găzdui până la șase conturi. Premium Duo, după cum sugerează și numele, este un cont care oferă toate beneficiile premium pentru două conturi. Spotify spune că Premium Duo este dedicat cuplurilor care locuiesc în aceeași casă.

Un nou tip de abonament pentru două persoane

Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial Spotify, unde sunt prezentate toate funcțiile pe care acest nou abonament le oferă. De fapt, nu oferă ceva tocmai nou, ci doar o nouă opțiune de abonare. Unul dintre conturi trebuie să opteze pentru Premium Duo. Spotify cere adresa de acasă a utilizatorului și o metodă de plată. Odată înscris un cont Duo, cel care l-a făcut poate apoi să își invite partenerul la acest cont printr-un simplu link.

Alăturarea unui cont secundar Duo se face la fel de simplu, doar că nu mai necesită o metodă de plată. Pur și simplu confirmi aceeași adresă de acasă și ai acces la toate beneficiile Premium și pe contul secundar. Evident, cel mai mare avantaj este eliminarea completă a reclamelor din interfața Spotify dar și dintre piese. Totuși există și alte avantaje precum descărcarea locală a pieselor, posibilitatea de a alege în playlist-uri ordinea de redare și posibilitatea de a descărca orice piesă, album sau playlist local.

Singura funcție 100% nouă și exclusivă acestui nou tip de abonament este un nou playlist, accesibil de ambii utilizatori. Se numește Duo Mix și va genera în fiecare zi o selecție de piese dintre preferințele ambelor conturi.

Cât costă Spotify Premium Duo

Cei care nu au mai avut abonament premium în trecut, pot primi o lună gratuită de Premium Duo la înscrierea contului, valabil pentru ambii utilizatori. Prețul în România pentru un abonament Spotify Premium Duo este de 6,5 euro, cu 1,5 euro mai mult decât abonamentul Premium obișnuit. Un abonament Family, care permite înscrierea a șase conturi diferite, costă 8 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult