Spotify va adăuga funcții de karaoke, interfață pentru mașină și redare offline pe conturi „free”

08.09.2020
Spotify va adăuga funcții de karaoke, interfață pentru mașină și redare offline pe conturi „free”

În ciuda faptului că Spotify este lider de piața de streaming de muzică, compania nu se culcă pe o ureche, știind că vin din urmă servicii precum Apple Music și YouTube Music, care ar putea atrage utilizatorii cu funcții mai atractive. Astfel, compania suedeză investește constant în îmbunătățirea serviciilor oferite, în special în cazul aplicației pentru mobil, dar și pentru a-și menține mulțumită baza de utilizatori „ Spotify free”, care nu plătesc abonament. Următoarele update-uri vor aduce o serie de funcții noi pentru toți utilizatorii.

Spotify testează deja noile funcții atât pentru conturi Premium, cât și pentru cele Free

Una dintre funcțiile mai „sociale” pe care Spotify le va primi este suport pentru sesiuni de karaoke. Astfel, pe ecranul telefonului vor fi afișate versurile melodiei în timp real, în timp ce volumul vocii de pe melodie ar putea fi redus sau crescut, după preferințe.

Această funcție ar putea completa și capabilitatea Group Sessions, prezentată în urmă cu doar câteva săptămâni și care va primi de asemenea îmbunătățiri. Sesiunile de grup vor permite utilizatorilor de pe aceeași rețea Wi-Fi să se conecteze la aceeași boxă wireless și să pună muzică împreună, local.

spotify karaoke

Pentru cei care folosesc Spotify în mașină, aplicația de mobil va primi o interfață mai bine orientată către utilizarea în acest mod, cu butoane mai mari în secțiunea Now Playing și un buton dedicat pentru control vocal. Desigur, aplicația va putea fi controlată și cu Google Assistant, prin OK Google.

În cele din urmă, utilizatorii variantei „Free” a serviciului, vor primi încă o parte a beneficiilor pe care le primeau de obicei doar cei care plăteau abonament premium. Se pare că Spotify plănuiește să le ofere acestora posibilitatea de a descărca și asculta 30 de minute de melodii offline pe zi. Până acum, serviciile „Free” implicau ascultarea melodiilor în regim exclusiv online, prin streaming. Update-ul va permite descărcarea unor melodii din noul playlist categoria Auto-Refresh, care va descărca automat piesele noi, în timp ce utilizatorii își vor putea adăuga și piesele preferate tot acolo.

spotify car

Toate aceste funcții par să fie active în varianta de test a aplicației, în timp ce anumiți utilizatori le pot accesa deja. Probabil că este vorba despre un test limitat, iar odată ce Spotify are destul feedback din partea utilizatorilor, le va activa treptat pe conturile tuturor.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult