Spotify Group Session: funcția care te ajută să dai o petrecere online cu prietenii

29.07.2020
Spotify Group Session: funcția care te ajută să dai o petrecere online cu prietenii

În timp ce servicii precum Amazon Prime Video lansează funcții de vizionat filme în grup cu prieteni de la distanță, serviciile de muzică nu s-au adaptat atât de repede la distanțarea socială. Totuși, Spotify încearcă acum o nouă capabilitate disponibilă celor cu abonamente Premium. Este vorba despre noua funcție „sesiune de grup”/Group Session, în care un utilizator și până la cinci prieteni cu conturi de Spotify pot să asculte simultan același conținut.

Spotify Group Session este disponibil în variantă „beta”

Practic, poți crea o cameră privată de ascultare, în care poate fi redat orice tip de conținut de pe Spotify. Nu contează dacă alegi cel mai nou playlist realizat de Spotify, un Mix personal sau chiar un podcast găzduit pe celebra platformă. Toți cei șase utilizatori vor asculta simultan același conținut. Spre diferență de alte astfel de funcții de pe alte servicii însă, nu există un „șef” al camerei. Oricare dintre cei șase utilizatori pot să controleze redarea.

Butoanele Play, Pauză, Next, sau chiar și listele de redare sunt disponibile tuturor. Ba chiar pot fi adăugate melodii în lista de redare după cea care este redată în prezent, pentru a crea practic un playlist al sesiunii. Din păcate, comunicarea între utilizatori trebuie să fie realizată prin intermediul unei alte platforme. Spotify nu oferă o funcție de chat în aplicația proprie.

Spotify Group Session este încă o funcție în stadiu beta, deci pot exista probleme de funcționalitate. De asemenea, implementarea din prezent nu pare să fie extrem de avansată. Pentru a porni o astfel de sesiune trebuie ca unul dintre utilizatori, care are un cont Spotify Premium, să genereze un link pe care să îl trimită apoi altor prieteni, care pe baza lui pot accesa sesiunea.

Compania promite să „crească” această funcție în viitor. De altfel, aceasta a fost dezvoltată inițial drept o capabilitate „offline”, care permitea mai multor dispozitive din proximitate să redea același conținut folosind un soi de cod QR. Acum că funcționalitatea este disponibilă și direct prin intermediul internetului, aceasta ar putea evolua semnificativ. Primul pas ar fi însă creșterea limitei de persoane la măcar 10 sau 20, pentru a putea da o adevărată „petrecere” online pe Spotify.

sursa: TheVerge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult