Spotify va lansa „Offline Mix”, o selecție de melodii stocate local pe dispozitiv

10.06.2023
Spotify va lansa

Spotify permite download-uri ale melodiilor preferate, însă serviciul se bazează, în principal, pe redarea de muzică prin streaming de pe serverele sale. Se pare însă că destui clienți se plâng de faptul că nu se bucură de conexiuni destul de rapide constant, încât compania a anunțat că va începe testarea unui „Offline Mix”, o selecție de melodii care să fie constant prezentă pe dispozitiv pentru redare atunci când nu te poți conecta la internet.

Offline Mix te va „salva” în momentele în care nu ai conexiune la internet

CEO-ul Spotify, Daniel Ek a anunțat pe Twitter că serviciul de streaming testează noul „Your Offline Mix”, sugerând că cel mai des, utilizatorii ar putea folosi această funcție în avion, când o conexiune la internet nu este disponibilă. Screenshot-ul atașat la postarea lui Ek include și descrierea listei de redare, așa cum apare în aplicație:

„Un mix ale celor mai recente cântece redate pentru momentele în care vibe-ul este ridicat, dar conexiunea este la un nivel scăzut.”

Practic, vei avea constant cele mai recente melodii pe care le asculți, stocate pe memoria internă a telefonului, iar durata de 3 ore și 30 de minute ar trebui să acopere majoritatea zborurilor pe distanțe mici și medii. Practic, poți zbura cam în oricare colț al Europei fără să fii nevoit să redai lista de la capăt.

La fel ca mine, probabil că nu puțini s-au regăsit în situația de a încerca redarea de muzică de pe Spotify în avion fără succes. Deși Spotify poate fi programat să descarce automat Mix-urile zilnice, și alte liste de redare dinamice, aplicația rareori face asta în fundal. Astfel, ajungi în avion fără muzică. Un Offline Mix, permanent actualizat și stocat ar putea să te salveze de o grijă în plus, adică să verifici dacă muzica preferată este deja descărcată înainte de zbor.

Se pare că Spotify lucrează deja de câțiva ani la această funcție, fiind găsite referințe la Offline Mix în codul aplicației de mobil încă din 2020. Probabil că faptul că YouTube Music, serviciul concurent de la Google, deja oferă un „Offline mixtape” a dus la accelerarea acestor planuri.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult