Topul serviciilor de filme în România: Netflix conduce piața de la distanță mare

03.03.2021
Topul serviciilor de filme în România: Netflix conduce piața de la distanță mare

Conform unui studiu de piață realizat de platforma online JustWatch, Netflix este de departe liderul pieței de servicii de streaming din România. Această veste nu este tocmai surprinzătoare, întrucât Netflix nu a avut foarte mare concurență în piață, în timp ce cantitatea de conținut, în special cel original, este semnificativ mai mare decât în cazul celorlalte din listă. De altfel lista nici nu este foarte lungă, doar patru servicii fiind destul de mari cât să primească un loc în clasament.

Netflix are aproape jumătate din piața de streaming din România

Netflix a terminat anul 2020 cu o cotă de piață de 44% în trimestrul al patrulea, fiind de altfel și singurul serviciu care s-a bucurat de o creștere în România, conform JustWatch. Pe locul al doilea avem serviciul HBO Go, cu 26% din piață, un procent mai mic decât la începutul anului trecut. De altfel, cota mică de piață a serviciului HBO este surprinzătoare, având în vedere că HBO Go există pe piața din România dinaintea Netflix și că mulți utilizatori au serviciul inclus în pachetul HBO de la cablu.

Ultimele două locuri din clasamentul JustWatch sunt ocupate de Prime Video de la Amazon, care deține 15% din de piață și Horizon Go, serviciul celor de la Vodafone. Restul de 4% este dedicat altor platforme de streaming, printre care se numără probabil și cele autohtone ale posturilor de televiziune.

Statisticile au fost adunate de JustWatch pe baza activității interesului utilizatorilor despre fiecare serviciu în parte pe platforma sa. Site-ul este folosit de 20 de milioane de utilizatori din 46 de țări, având liste de recomandări pentru fiecare serviciu în parte, indiferent de țara în care îl folosești. Pe lângă aceste servicii, site-ul oferă recomandări și de pe Disney+, AppleTV+, MUBI, Crunchyroll și altele.

Perioada pe care au fost adunate aceste informații este 1 ianuarie 2020 – 31 ianuarie 2020.

sursa: JustWatch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult