Un nou film despre Steve Jobs va fi lansat în 2015

05.02.2015
Un nou film despre Steve Jobs va fi lansat în 2015

Viaţa lui Steve Jobs a fost atât de interesantă încât au fost realizate deja mai multe filme, documentare, cât şi o biografie destul de detaliată atât în timpul vieţii sale, cât şi după ce acesta s-a stins din viaţă. Cel mai recent film bazat pe viaţa lui, un proiect care încă nu are nume realizat de Universal Studios va fi lansat anul acesta şi va include doi actori foarte cunoscuţi.

Anul trecut, filmul JOBS, care l-a avut în rolul principal pe Ashton Kutcher, a fost o adaptare care a apelat la libertăţi creative pentru a crea o poveste potrivită marilor ecrane. Cu toate acestea, filmul nu s-a bucurat de succes critic sau comercial. Noul film îi are pe Michael Fassbender în rolul lui Steve Jobs şi pe Seth Rogen în rolul lui Steve Wozniak. Nu este clar însă despre ce va fi noul film. Până în prezent majoritatea adaptărilor cinematografice ale vieţii lui Jobs au urmărit în principal evoluţia companiei Apple şi modul în care Steve a influenţat diverse aspecte ale acestui proces.

Se pare că vom afla exact ce urmăreşte regizorul Aaron Sorkin să portretizeze în noul film cu Steve Jobs pe data de 9 octombrie 2015, când acesta va debuta pe marile ecrane. Cel mai apreciat film de până acum în care Jobs a apărut ca personaj a fost Pirates of Sillicon Valley. Filmul a prezentat rivalitatea între Apple şi Microsoft, punându-i faţă în faţă pe cei doi conducători ai companiilor: Steve Jobs şi Bill Gates. Nici acesta nu a urmărit să devină un documentar, ci a încercat mai degrabă să fie un film care merită urmărit, indiferent dacă spectatorii erau familiarizaţi sau nu cu povestea personajelor.

Curios este că majoritatea filmelor despre Steve Jobs se axează foarte mult pe perioada anilor 70-80 şi se opresc la începutul anilor 2000, când Apple a lansat seria de dispozitive iPod. Poate că noul film va explora şi ultimii săi ani de viaţă, în care au fost lansate cele mai importante produse ale companiei : iPhone şi iPad. De asemenea, faptul că filmul este bazat pe biografia scrisă de Walter Isaacson poate oferi încredere în plus în proiect, întrucât este singura carte de acest gen pentru care Jobs a oferit interviuri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult