Un post de televiziune a difuzat o copie piratată a filmului Avengers: Endgame

03.05.2019
Un post de televiziune a difuzat o copie piratată a filmului Avengers: Endgame

Avengers: Endgame a avut parte săptămâna trecută de cel mai mare debut din istorie, reuşind să încaseze peste 1 miliard de dolari în primul week-end de disponibilitatea în cinematografe. Filmul, care oferă o concluzie pentru ultimii 10 ani de filme din seria Marvel Cinematic Universe şi dă startul unei noi „faze” în acest univers, ar putea fi chiar şi unul dintre cele mai piratate filme de până acum,o televiziune din Filipine descărcând o copie a filmului de pe internet şi difuzând-o la televizor.

Orient Cable and Telecommunications, compania din spatele postului de televiziune Orient Cable din regiunea Dipolog, a decis să descarce o versiune piratată a lui Avengers: Endgame de pe site-uri de tip torrent. Această versiune era filmată în sala de cinema şi oferea o imagine de slabă calitate. Totuşi, compania a crezut că îşi poate creşte audienţa folosind astfel de tactici, în ciuda faptului că face ceva ilegal. În timp ce în Filipine există o lege a copyright-ului, aceasta nu este foarte des pusă în aplicare.

Se pare însă că Orient Cable ar putea răspunde în faţa legii, întrucât nu a fost nevoie de autosesizarea autorităţilor. Un cinematograf local numit Teatro De Dapitan, a depus imediat o plângere la poliţie pentru fapta celor de la Orient Cable. Desigur, cinematograful a considerat că posibilii clienţi care ar putea veni să vadă filmul în sala de cinema ar putea să nu mai facă asta pentru că îl pot urmări la televizor, chiar dacă la o calitate mai slabă.

Imediat după ce plângerea a fost depusă, Orient Cable a sistat difuzarea filmului, acesta fiind înlocuit în grila de programe cu Captain Barbell, un film cu un super erou filipinez. Şi copia acestui film era piratată. Până în prezent, Disney nu au oferit o poziţie oficială asupra acestei situaţii, însă în general compania îşi protejează foarte bine proprietatea intelectuală.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult