Netflix introduce un abonament la jumătate din preţ, exclusiv pentru utilizatorii de smartphone-uri

25.03.2019
Netflix introduce un abonament la jumătate din preţ, exclusiv pentru utilizatorii de smartphone-uri

Netflix continuă să testeze noi preţuri pentru abonamentele serviciilor sale la nivel global, iar cea mai nouă opţiune pentru clienţii din anumite regiuni este o variantă la jumătate de preţ, care poate fi folosită exclusiv pe platforme mobile. Aceasta este disponibilă momentan doar în India şi oferă acces la întregul portofoliu de conţinut disponibil pe Netflix în această ţară, fără restricţii de timp. Dacă testele se dovedesc a avea succes, acest abonament ar putea fi extins şi în alte ţări.

Un abonament Netflix „Basic”, care oferă acces la toate serialele pe un singur dispozitiv, indiferent de tipul său, în rezoluţie SD, costă în india 500 rupii. Noul plan tarifar Netflix pentru India costă doar 250 rupii, adică aproximativ 3,7 dolari americani, sau 3,2 euro şi oferă acces la Netflix exclusiv de pe dispozitivele mobile.

Având în vedere că India este acum a treia piaţă de smartphone-uri din lume, iar vânzările de dispozitive ieftine au explodat în ultmii ani, era normal ca servicii de conţinut precum Netflix să ofere astfel de opţiuni aici. Această decizie a fost luată în special datorită faptului că serviciile exclusive regiunii, care oferă conţinut local şi localizat aveau deja preţuri mici.

Reprezentanţii Netflix spun însă că acesta este în continuare doar un test. Noul preţ nu va fi disponibil pentru toţi utilizatorii din India şi nici nu este clar dacă acesta va rămâne disponibil doar pe o perioadă limitată, sau dacă va fi integrat permanent în oferta de servicii din India. Un abonament similar a fost introdus spre sfârşitul anului trecut şi in Malaezia.

Având în vedere că Netflix are deja parteneriate în Europa cu operatorii telecom, oferind abonamente de servicii de streaming incluse în abonamentul telefonului, există şansa de a lansa un plan tarifar similar şi în Europa, serviciul putând fi taxat direct pe factura serviciilor telecom. De curând, Netflix a început să testeze şi în România abonamente mai scumpe.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult