Un serviciu de piraterie din Europa care câștiga milioane de euro anual a fost închis

11.06.2020
Un serviciu de piraterie din Europa care câștiga milioane de euro anual a fost închis

Una dintre cele mai mari operațiuni de piraterie de filme și seriale din Europa a fost închis de Europol. Serviciile ilegale erau bazate în principal în Spania, dar aveau legături și în Germania, Suedia și Danemarca. Au fost realizate 15 percheziții și 11 arestări în cele patru țări. Acestea au rezultat în confiscarea echipamentelor, proprietăților și de bunuri de lux. De asemenea au fost blocate sume de câteva milioane de euro din conturile suspecților. Conform informațiilor din prezent, „afacerea” a produs în ultimii cinci ani aproximativ 15 milioane de euro.

Serviciul de piraterie servea peste 2 milioane de clienți din Europa

Operațiunile de piraterie erau foarte avansate și ofereau conținut piratat de pe Netflix, Amazon Prime, HBO sau chiar posturi de televiziune din întreaga lume. Operațiunea operează de cinci ani și oferă acces la 40.000 de filme, documentare și posturi de televiziune. Conținutul era oferit prin intermediul unui serviciu de streaming online, deci utilizatorii nu trebuiau să descarce local conținutul.

Accesul la serviciul de piraterie era contra cost. Totuși, costul total era mai mic decât cel al tuturor serviciilor la care aveai acces combinate. Plățile puteau fi realizate prin PayPal, criptomonede și transferuri bancare, nu prin alte procesatoare de plată. Aceste metode erau folosite în special datorită anonimității tranzacțiilor.

În schimbul banilor, cei aproximativ 2 milioane de utilizatori primeau accesul atât la serviciul de streaming, cât și la un serviciu de suport tehnic. Exista o echipă angajată special să rezolve eventualele probleme ale utilizatorilor, ceva ce multe companii de streaming legitime dețin.

Motivul pentru care astfel de servicii de streaming ilegale încep să ia amploare în ultima perioadă este unul simplu. Din ce în ce mai multe companii fragmentează piața de servicii de streaming legitime. Fiecare studio de la Hollywood își face acum propriul serviciu, eliminând astfel conținutul său de pe alte servicii concurente. Astfel, pentru a avea acces la tot conținutul, va trebui să deții mai multe abonamente diferite.

Inițial, creșterea popularității streaming-ului de filme și seriale sugera că vei putea să îți anulezi abonamentul la cablu și să economisești bani. Acum, abonamentele de streaming adunate depășesc cu mult un abonament tradițional de cablu, chiar și cu tot felul de pachete extra adăugate.

(Bloomberg via Gizmodo)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult