Unde poți vedea online, gratuit și legal, sute de filme bune

18.01.2023
Unde poți vedea online, gratuit și legal, sute de filme bune
Foto: Profimedia Images

Filme bune, la calitate decentă și care pot fi accesate legal, nu sunt disponibile doar pe platformele de streaming video pe bază de abonament precum Netflix sau Prime Video. Există câteva locuri pe internet unde le puteți accesa gratuit.

Vă prezentăm o listă cu canale și servicii care fac streaming legal de filme:

Cult Cinema Classics

Acesta este un canal de YouTube pe care veți găsi filme gratuite, multe dintre ele titluri clasice ale cinematografiei. Exemple sunt „Charade” (cu Audrey Hepburn și Gary Grant) sau „Angel and the Badman” (western cu John Wayne în rolul principal).

Short of the Week

Site-ul găzduiește unele dintre cele mai bune scurtmetraje din lume, iar în fiecare zi sunt adăugate titluri noi, în categorii diverse, precum Dramă, Sci-Fi, Comedie sau Animație. Dacă vă plac filmele scurte, acesta este locul potrivit pentru voi!

PizzaFlix

Revenim pe YouTube pentru a vă recomanda PizzaFlix, un alt canal excelent cu filme gratuite. Veți găsi aici filme vechi alb-negru cu Sherlock Holmes, dar și titluri clasice cu Elizabeth Taylor.

Timeless Classic Movies

Vrei să vezi gratuit și legal filmele clasice horror „Night of the Living Dead” sau „The Cabinet of Dr. Caligari” (din era filmelor mute)? Le găsești pe acest canal de YouTube.

Pixar SparkShorts

Tot pe YouTube, celebra companie de animație oferă scurt metraje de animație gratuite în lista Pixar SparkShorts.

Serviciu foarte bune disponibile pentru utilizatorii de VPN:

Tubi

Cei care folosesc un serviciu VPN pot accesa platforma de streaming gratuită Tubi, disponibilă în SUA și alte câteva state, printre care nu se află și România. Veți găsi acolo comedii („The Pink Panther”), filme horror clasice („The Shining”) sau titluri sci-fi („The Fifth Element”). Tubi găzduiește peste 40.000 de filme și seriale, de la peste 250 de furnizori. Serviciul este susținut de reclame și permite vizionarea chiar și fără cont.

Update: Am eliminat Freevee de la Amazon din listă deoarece unii utilizatori au dificultăți la conectare. Amazon este foarte bun la detectarea VPN-urilor, iar remedierea problemei necesită abilități tehnice destul de avansate.

În cazul în care nu aveți un VPN, deoarece un astfel de serviciu este destul de scump, există mai multe opțiuni accesibile. Puteți să folosiți pentru streaming browserul Opera (care include un astfel de serviciu) sau să vă faceți abonament la AdBlock VPN. Aceste opțiuni costă semnificativ mai puțin decât serviciile rivale, precum NordVPN sau ExpressVPN. În ambele cazuri, pentru 4 dolari pe lună primești un VPN decent, care funcționează bine în mare parte din timp și oferă acces la servere din toată lumea.

Tubi poate fi accesat și prin intermediul ProtonVPN, disponibil într-o versiune gratuită care oferă acces la servere din trei țări (SUA, Olanda și Japonia) fără limitare de viteză.

Citește și:

Ciuperca parazită din „The Last of Us” este bazată pe una reală. Ce șanse sunt ca o pandemie similară să afecteze omenirea

Ce filme noi se lansează pe Netflix în 2023. Lista completă

Care sunt cele șapte filme „perfecte” în opinia lui Quentin Tarantino

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult