Apple ar putea renunţa la routerele AirPort

22.11.2016
Apple ar putea renunţa la routerele AirPort

Mulţi fani ai produselor Apple îşi vor aminti cu siguranţă anul 2016. Acesta este anul în care iPhone-urile au renunţat la jack-ul de căşti, în care Apple a renunţat la producţia de display-uri pentru computere şi în care a adoptat noul standard USB Type-C pe laptop-urile Macbook Pro. Cei care folosesc însă routerele AirPort îşi vor aminti însă de 2016 drept anul în care Apple a renunţat şi la această linie de produse, modelele AirPort Express, Time Capsule şi Extreme disponibile acum în oferta companiei fiind probabil ultimele de acest gen.

Momentan Apple nu a confirmat această decizie, însă sursele Bloomberg spun că Apple nu va mai produce noi variante de routere AirPort. Aceste informaţii vin de la o persoană familiarizată cu structura internă din cadrul Apple, care susţine că echipa care se ocupa de dezvoltarea de noi routere a fost dizolvată, iar inginerii mutaţi pe alte proiecte.

Asemeni deciziei de a renunţa la gama Apple Display, probabil că de acum compania va încerca să îndrume clienţii către soluţii ale altor producători, pe care mai mult ca sigur le va include în oferta magazinelor proprii. Motivul din spatele noii iniţiative ar putea fi marja mică de profit a produselor AirPort, cel mai ieftin model fiind listat pe magazinul Apple la 99 dolari, iar cel mai scump la 399 dolari, cu un HDD de 3 TB integrat.

Acum că o bună parte dintre utilizatori preferă să facă backup pe servicii cloud, iar piaţa de routere este plină de alternative mai accesibile, probabil că o nouă generaţie de routere AirPort nu ar genera un venit destul de mare încât să merite investiţia în R&D. Astfel, Apple ar putea rămâne cu încă o gaură în oferta de produse, alegând să se concentreze pe un număr mai mic de dispozitive, care aduc profit mult mai mare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult