ASUS Republic of Gamers a anunţat routerul Rapture GT-AC5300

30.06.2017
ASUS Republic of Gamers a anunţat routerul Rapture GT-AC5300

Rapture GT-AC5300 este un router cu performanţe de conceput special pentru gaming. Echipamentul tri-band AC5300 Wi-Fi oferă 8 porturi LAN gigabit şi este motorizat de un procesor quad-core cu performanţe la nivel desktop. Managementul reţelei de jocuri este simplificat prin panoul ROG Gaming Center.

ROG Rapture GT-AC5300 oferă Wi-Fi tri-band AC5300 cu două benzi separate de 5GHz şi o bandă de 2.4GHz, permiţând utilizatorilor să creeze o reţea Wi-Fi de înaltă viteză, dedicată pentru gaming, prin alocarea uneia dintre benzile de 5GHz pentru jocuri, lăsându-le pe celelalte pentru uzul general. Pasionaţii de servere în reţea (NAS) au la dispoziţie funcţia Link Aggregation (802.3ad) care permite folosirea a două porturi LAN pentru a se obţine o conexiune rapidă cu viteza de 2Gbps.

Dispozitivul oferă şi  alte inovaţii care îmbunătăţesc experienţa jocurilor în reţea:

  • ROG Gaming Center le oferă gamerilor controlul asupra reţelei, furnizând informaţii cuprinzătoare ale aspectelor ce ţin de buna funcţionare a jocurilor, cum ar fi dispozitivele conectate, statisticile de trafic şi disponibilitatea serverelor de jocuri.
  • GT-AC5300 este primul router de gaming care oferă trei niveluri de accelerare a jocurilor: două porturi LAN pentru gaming, Game Boost şi Gamers Private Network. Aceste facilităţi puternice prioritizează toate tipurile de dispozitive, ce sunt conectate pe porturile dedicate, precum şi traficul de date al jocurilor, în timp ce minimizează răspunsul serverelor pentru un gameplay fluid, fără latenţe.
  • Wi-Fi Radar permite utilizatorilor să analizeze semnalul wireless pentru a detecta orice interferenţă şi să aleagă canalul cel mai puţin congestionat pentru cea mai bună performanţă
  • Game Boost analizează traficul în reţea şi prioritizează pachetele de gaming pentru cea mai bună performanţă în jocuri şi Game IPS (Intrusion Prevention System), care protejează reţeaua împotriva ameninţărilor externe.
  • RangeBoost este o combinaţie de hardware şi software ce creşte semnificativ aria de acoperire, îmbunătăţind transferul la distanţe mari. Cu ajutorul RangeBoost, jucătorii au libertatea de a rula jocurile favorite oriunde doresc, nu unde decide routerul.
  • Pentru securitate, ROG Rapture GT-AC5300 dispune de Game IPS, un sistem de prevenţie de ultimă oră, ce are la bază tehnologia Trend Micro. Game IPS protejează reţele împotriva atacurilor şi ameninţărilor externe, neutralizându-le înainte ca acestea să ajungă la dispozitivele conectate în reţea. Fiind integrat în router, chiar şi atunci când softwareul de securitate al calculatorului este oprit, Game IPS protejează reţeaua împotriva atacurilor şi intruziunilor, oferind jucătorilor liniştea necesară.

Disponibilitate

ASUS ROG Rapture GT-AC5300 este aşteptat pe piaţa românească la sfârşitul lunii iulie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult